<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prednost u anketama: Tramp ispred Bajdena u šest od sedam “kolebljivih” država

03. april 2024, 5:06

Bivši američki predsjednik Donald Tramp na dolazećim predsjedničkim izborima ima prednost u anketama nad predsjednikom DŽozefom Bajdenom u šest od sedam “kolebljivih” država.

Republikanski Tramp ima 2-8 procentnih poena prednosti nad demokratskim kandidatom Bajdenom u Pensilvaniji, Mičigenu, Arizoni, DŽordžiji, Nevadi i Sjevernoj Karolini, državama čiji glasači tradicionalno nisu predvidivo opredijeljeni za kandidata jedne stranke.

U ovoj anketi Vol Strit DŽurnala, bili su ponuđeni i kandidati koji ne pripadaju Demokratskoj i Republikanskoj stranci, ali se napominje da su rezultati bili slični i kada su ispitanicima ponuđeni samo Tramp i Bajden, prenosi Rojters.

Bajden je imao prednost od 3 procentna poena samo u Viskonsinu.

Anketa je sprovedena 17-24. marta i imala ukupno 4.200 glasova, odnosno po 600 iz sedam država, a margina greške je bila minus ili plus 1,5 procentnih poena za cijeli uzorak, a 4 procentna poena za rezultate u pojedinačnim državama.