<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poginuo policajac dok je bio u pratnji Viktora Orbana

24. juni 2024, 9:30

Jedan nemački policajac je poginuo dok je drugi teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Štutgartu dok su pratili mađarskog premijera Viktora Orbana na aerodrom!

Orban se vraćao sa utakmice Mađarske i Škotske koja je odigrana u nedelju na Evropskom prvenstvu u fudbalu koje se održava u Nemačkoj.

Incident se dogodio u ponedeljak ujutro dok je motociklistički tim saobraćajne policije pratio Orbana na aerodrom. Nemački mediji navode da se vozač automobila, koji nije znao da je raskrsnica zatvorena za saobraćaj, pokušao da skrene, ali se sudario sa policajcem na motoru.

Od siline udara motocikl policajca (61) odbačen je na motocikl njegovog mlađeg kolege. Stariji policajac je preminuo u bolnici od zadobijenih povreda dok mlađi teško povređen.

- Duboko smo šokirani nesrećom naših kolega. Tragične okolnosti smrti našeg cenjenog kolege ostavile su nas bez reči i do srži su pogodile celu policiju u Štutgartu - rekao je šef lokalne policije.