<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najljepša pješčana plaže Evrope se nalazi pored Srbije, a turisti još uvijek nisu čuli za nju

U Bugarskoj se nalazi plaža Bolata koja se godinama svrstava na liste najljepših u Evropi.

07. juni 2023, 11:58

Foto: Wikipedia

Ne samo da je riječ o lijepoj pješčanoj plaži uz plitko i mirno more, već i o idiličnom mjestu na kojem vlada mir i tišina te nema velikih gužvi, piše Pun kufer.

I dok su brojne bugarske plaže postale popularne među turistima iz cijelog svijeta koji ih posećuju u velikom broju, na Bolati još uvijek nisu zabilježene kolone automobila sa stranim registracijama.

Bolata se smjestila u istoimenoj uvali na sjevernoj bugarskoj obali Crnog mora i u sklopu prirodnog rezervata Kaliakra. Prvo naselje – selo Bulgarevo udaljeno je oko pet kilometara od ove plaže, a u blizini se nalazi i grad Kavarna. Do plaže se vrlo lako može doći ličnim, ili iznajmljenim automobilom.

Polukružna pješčana plaža sjajno je mjesto za letnji odmor i ljubitelje morskih aktivnosti. Zahvaljujući dvema lukobranima voda je uz nju plitka i bez velikih talasa, pa se nameće kao idealno rješenje za sve one pojedince koji nisu previše vješti plivači.

Tokom najtoplijih mjeseci – jun, jul i avgust – temperature se tamo u prosjeku kreću od 26 do 30 stepeni Celzijusa. U ljetnoj sezoni u blizini plaže ima nekoliko barova koji služe osvježenje. U ostatku godine, potrebno je obezbijediti osvježenje i hranu prije polaska na Bolatu.

City magazine