<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Andrew Tate i njegov brat pušteni u kućni pritvor

Kontroverzni influenser i samoproglašeni mizoginist Andrew Tate i njegov brat Tristan odlaze u kućni pritvor, odlučio je rumunjski sudac, javlja BBC. Odluka je na snagu stupila bez odgode.

31. mart 2023, 10:59

Foto Anadolija

Iz zatvora izlaze i njihove dvije saradnice, Georgiana Naghel i Luana Radu. Četvorki je naređeno da ostanu u zgradama u kojima žive, osim ako imaju dopuštenje suda za izlazak.

Teteovi advokati tvrdili su da je odluka o preventivnom pritvoru nepotrebno oštra s obzirom da postoje druge pravosudne mogućnosti poput kućnog pritvora.

Istražioci tvrde da su početkom 2021. godine njih četvero osnovali organizovanu kriminalnu skupinu za "novačenje, sklonište i prijevoz žrtava, kako bi dobili velike svote novca prisiljavajući žene na izvođenje pornografskog sadržaja", koji se potom distribuirao na internetu, najčešće na TikToku i stranici OnlyFans.

Podsjetimo, Tate, njegov brat i dvije osumnjičene Rumunke uhapšeni su 29.12 prošle godine u Rumunjskoj pod optužbom da su osnovali kriminalnu skupinu koja je seksualno iskorištavala šest žena

Međutim, protiv braće i njihovih saradnica još uvijek nije podignuta optužnica.