<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Banjaluku bi trebalo da stignu dva grend slem šampiona: Ima i neočekivanih imena

Mjesec dana pre početka turnira u Banjaluci koji će od 17. do 23. aprila biti održan u ovom gradu poznata su i imena najvećih zvijezda koje bi na njemu trebalo da nastupe.

21. mart 2023, 8:00

Spisak zvezda predvodi Novak Đoković, ali neće po mnogima najbolji teniser svih vremena biti jedino atraktivno ime na ovom turniru, prenosi Nova S

Pored Đokovića, u Banjaluci će nastupiti ruski teniser Andrej Rubljov, zatim hrvatska zvijezda Borna Ćorić, Talon Girekspur iz Holandije, Francuz Rišar Gaske, Jirži Lehecka iz Češke, kao i Bendžamin Bonzi, Gaskeov sunarodnik.

Tu je i fantastični Švajcarac Stanislas Vavrinka, pored Đokovića jedini osvajač grend slem turnira, kao i Italijan Fabio Fonjini.

Interesantno je i da će u Banjaluci zaigrati i Aleks Molčan, kog trenira Marjan Vajda, nekadašnji Đokovićev trener uz kog je postigao neke od svojih najvećih uspjeha, ali i 23-godišnji Australijanac Aleksej Popirin, kog teško da je bilo ko očekivao na ovom takmičenju.

Od igrača iz Srbije, status nosioca ima Miomir Kecmanović, koji je četvrti najbolje rangirani teniser (35. na ATP rang listi), a tu su još Laslo Đere, Dušan Lajović i Filip Krajinović.