<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šta se to dešava u TK Mladost: Zaposleni i treneri napustili sjednicu skupštine kluba

Šukalo Vojin, čan Skupštine TK Mladost, je istakao kako u klubu imaju niz problema i nezakonitosti u radu, ali da se nada da klub neće ostati bez terena čiji je vlasnik 40 godina

18. maj 2023, 4:26

Izborna skupština Teniskog kluba “Mladost” Banjaluka, održana je danas u Banjaluci, što je izazvalo naezadovoljstvo članova kluba, zaposlenih i trenera jer nije ispoštovana nijednu odredbu člana 34 Statuta kluba koji predviđa na koji način se saziva Skupština kluba.

I činjenica da se skupština održava u restoranu Lanako je za sve neprihvatljiva, kažu, izuzev za predsjednik Upravnog odbora kluba Nebojšu Ninića koji, ističu, već godinama želi da donese novi Statut koji će ga postaviti u apsolutno povlašteni položaj.

Šukalo Vojin, čan Skupštine TK Mladost, je istakao kako u klubu imaju niz problema i nezakonitosti u radu, ali da se nada da klub neće ostati bez terena čiji je vlasnik 40 godina: “Ja vjerujem da ćemo pobijediti, sada kako, vidjećemo”.

Direktor Teniskog kluba "Mladost", Siniša Simeunović je rekao da je napustio današnje zasjedanje skupštine nakon što nije uspio dobio odgovore na pitanja koja je javno postavio prije par dana.

Takođe je istakao da Ninić ne poštuje Zakon o sportu Republike Srpske i statut TK Mladost, te da pokušava nelegitimnom skupštinom kluba, donese novi Statut koji će ga postaviti u apsolutno povlašteni položaj: “Treba usaglasi u Zakon o sportu i Statut, tu je najveći problem. Naime  član 15. kaže da su članovi kluba, članovi skupštine. Međutim, gospodin Ninić to neće da prihvati. Statut koji on ima mi smo tražili da nam dostavi, da možemo raspravljti o njemu, možda je on nešto promijenio, mi ne znamo”, istakao je Simeunović podsjećajući da je raniji Statut propisivao da skupštinu čini 20 sponzora kluba, a 10 članovi kluba.

O narednim koracima kaže: “Oni će sigurno donijeti neku odluku danas, ja sam siguran da to nije zakonski, posavjetovaću se sa pravnicima. Možda da sazovem novu sjednicu skupštine kluba, pa neka sud odluči koja će skupština biti ispravna”.