<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prijave u toku: Banjaluka se priprema za 4. Zmijanjski maraton

Banjaluka se priprema za 4. po redu Zmijanjski maraton, koji će biti održan 1. oktobra na Manjači, a prijave za učešće su u toku.

20. septembar 2023, 12:14

Osim zanimljivih trka na autentičnoj lokaciji- Zmijanju, u okviru ovogodišnje manifestacije biće održan i „EXPO sajam domaćih proizvoda“.

Kao i do sada Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj, a tim povodom upriličen je i prijem za  za organizatore AK „Alfa“.

Gradski menadžer Bojan Kresojević zahvalio je organizatorima na doprinosu u promovisanju zdravih životnih navika, sporta, ali i na promociji vrijednosti i duha Zmijanja i Manjače.

-Banja Luka je uvijek bila i biće grad sporta, a sve što smo radili i radimo ide u pravcu da naš grad očuva i ojača svoj sportski duh. S tim u vezi veliko je zadovoljstvo što smo kao Grad i ove godine podržali organizaciju četvrtog po redu Zmijanjskog maratona, koji će biti održan 1. oktobra na Manjači – poručio je gradski menadžer Bojan Kresojević.

Gradski menadžer je ujedno potvrdio i svoje učešće na ovogodišnjem maratonu, te dodao da se podrška Grada ovom događaju ne ogleda se samo u materijalnoj podršci, već je pružena podrška u organizacionomm, logističkom i promotivnom smislu.

-Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane rekreativce i sportiste da nam se pridruže 1. oktobra na Manjači, gdje ćete imati jedinstvenu priliku da budete dio trke u predivnoj prirodi kakvu nudi Manjača – zaključio je on.

Predstavnica Ateltskog kluba „Alfa“ Nevena Stojaković poručila je da će ovogodišnji Zmijanjski maraton, zbog vremenskih uslova, biti održan 1. oktobra, a ne 24. septembra kako je ranije planirano, te da će svi prijavljeni automatski biti prebačeni na novi datum.

Kako je istakla, predviđene su dvije trke za odrasle i to: kraću stazu koja nosi naziv „Ideš li, rode“ i dužu stazu „Jazavac Skyrace“ u dužini od 23 kilometra, te dječiju trku „Eko Zmijanjče“.

-Staza „Ideš li rode?“ skratili smo za 1,5 kilometara i ona je dosta lakša, te pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže. Osim toga organizujemo i dječiju trku „Eko Zmijanjče“ na koju nam se za učešće prijavilo 150 učenika Gimnazije“ – rekla je Stojakovićeva.

Dodala je da će ove godine biti održan i „EXPO sajam domaćih proizvoda“, na koji su se do sada prijavila četiri proizvođača meda, ali i jedan proizvođač sapuna, te iskoristila sve zainteresovane da se pridruže ovogodišnjoj manifestaciji.

Prijavu za učešće na 4. Zmijanjskom maratonu možete izvršiti na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/1yVU7N44YYJDetvGscCFIiCnRh9niMjPO19jvhMIYuJc/viewform?pli=1&pli=1&edit_requested=true