Objava koja je naljutila Novaka Đokovića! "Nisam napravio ništa pogrešno"

Novaka Đokovića poprilično je razljutila jedna objava Eurosporta koja je po njegovom mišljenju bila zavaravajuća za gledaoce i sasvim nekorektna.

19. januar 2023, 12:41


Meč protiv Španca Roberta Carballesa Baene (6:3, 6:4, 6:0) obilježila je sjajna Novakova igra, ali i jedna situacija koja je još uvijek vruća trema u teniskim krugovima.

Naime, u jednom je trenutku meča Đoković morao otići do toaleta, a pojavile su se informacije koje su govorile da za to nije imao dopuštenje.

Eurosport je tako objavio snimku tog trenutka uz opis: "Novak Đoković se u svom prvom meču na Australian Openu usprotivio sutkinji i otišao na ranu pauzu za toalet."

Jedna takva objava dio je neupućenih navijača natjerala na kritiku Noleta, a to je, uz samu objavu, očito je pogodilo Đokovića.

"Molim Eurosport da provjeri informacije prije nego što objavi nešto osuđujuće i pogrešno", poručio je Đoković preko Instagram Storyja, a onda dodao još jednu dužu objavu u kojoj je objasnio što se tačno dogodilo.

"Sutkinja mi je dopustila odlazak na toalet, ali i rekla da nemam pauzu za toalet, već da to obavim tokom pauze između gemova. Isto tako mi je rekla (a to niste uhvatili kamerom) da moram požuriti. Kad sam skoro pa izašao s terena, ona me je pozvala (a to nisam čuo), a zvala me da mi kaže kako je toalet na suprotnoj strani terena. Pronašao sam jedan i otišao do njega. Uz to sam morao i biti brz zbog vremena. Nisam ‘prkosio‘ ni njoj ni pravilima. Dala mi je dopuštenje i rekla da budem brz. Sljedeći put pripazite što objavljujete. Imate odgovornost prema brojnim ljubiteljima sporta koji prate vašu stranicu", poručio je Đoković koji danas igra protiv Francuza Enza Couacauda.