<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

"Lanin uspjeh povezao je cijeli region, zato mi je srce još veće"

Drago mi je što su prve čestitke stigle iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije, rekao je Pudar

15. februar 2024, 7:46

Sa suzama radosnicama ponosni otac Velibor Pudar dočekao je kraj historijske utrke i bronzanu medalju zlatne Lane na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

- Presretan sam naravno. Nije lako biti treći u kući, a ne treći u svijetu. Ovo je ogroman uspjeh - kazao je Velibor za portal "Avaza".

Oduševljenje koje je izazvao uspjeh mostarske sirene i čestitke koje stižu sa svih strana nema vremena pratiti zbog poziva i poruka koje stižu iz cijelog regiona.

- Nisam ništa otvarao, vjerujte mi, ne mogu da stignem od poziva i poruka. Drago mi je što su prve čestitke stigle su iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije... Cijeli region je navijao za Lanu, a njen uspjeh povezao nas je sve. Zato mi je srce još veće. To je nešto veliko za mene - poručuje Velibor Pudar.

Čeka ga večernji trening, ali kaže da će samo pozdraviti momke i ide proslaviti bronzanu medalju zlatnog sjaja svoje kćerke.

Podsjećamo, najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je 3. mjesto u finalu Svjetskog prvenstva u disciplini 200 metara delfin. Utrku je isplivala s vremenom 2:07.92.