Iskopava se tijelo Dijega Maradone, otkriven i razlog

Gotovo četiri godine najkon njegove smrti, tijelo legendarnog Dijega Armanda Maradone biće ekshumirano, kako bi se njegovi posmrtni ostaci prenijeli na drugu lokaciju.

Kako navode argentinski mediji, sud je dao posebnu dozvolu da se Maradonini posmrtni ostaci premješta u novo, jasno spomen-obiležje u Buenos Ajresu.

Legendarni Argentinac je preminuo krajem novembra 2020. godine od posljedica srčanog udara, a njegova sahrana obavljena je na groblju Jardin Bla Vista u prestonici Argentine.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Godinu dana kasnije njegova djeca su pokrenula inicijativu da se izgradi poseban mauzolej u njegovu čast, a sada je sud konačno to odobrio i omogućio realizaciju tog prijedloga.

Tijelo će biti premješteno u trajno memorijalno mjesto koje se nalazu u četvrti Puerto Madero, gdje će se nalaziti “Memorial del Diez” (M10 Memorial), u čast legendarne desetke Argentine. Ovo mjesto će omogućiti Maradoninim fanovima iz svih krajeva sve<ijta da posete njegov grob i odaju mu počast.

Dijego Maradona ostaće upamćen kao jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a nakon njegove smrti njegov bivši klub mu je odao počast tako što je svoj stadion “San Paolo” preimenovao u “Dijego Armando Maradona”.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije