<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bizarno

Bivši vođa "delija": "Planirali smo da Draženu Petroviću polomimo noge" VIDEO

Zoran Timić Tima, koji je tokom osamdesetih i devedesetih bio vođa Zvezdinih navijača, u prvoj epizodi je pričao o svojim počecima na tribini.

Na Zvezdinom kanalu počelo je eitovanje serijala "Ultras, Timina priča" o istoriji "delija".

05. februar 2024, 11:12

Posebno upečatljiva bila je njegova priča o jezivom planu sredinom osamdesetih u vezi sa Draženom Petrovićem, koja je šokirala sve.

MOŽDA VAS ZANIMA
  • Zvezda u "Morači", pa Partizan iz Arene na TV B92
  • "U ovom momentu možemo da pariramo Zvezdi"
  • "Biće teško protiv Budućnosti, moramo psihički da se spremimo"
  • Od tima koji je pobedio Partizan do debakla u Železniku – Igokea tone

"Petrović je tada bio najbolji igrač Cibone s kojom se Zvezda mučila i želeli smo da ga neutralizujemo. Prvo smo hteli da ga zaplašimo i pretimo mu, a posle i da ga prebijemo. Ideje su se sve više radikalizovale, pa smo došli do toga da mu palicama polomimo noge pred neku važnu utakmicu protiv Zvezde. Pratili smo ga nekoliko dana u Zagrebu, ali je to bilo dosta teško, jer tada nisu postojali mobilni telefoni. Ali, saznali smo njegovu rutinu, gde ide posle treninga, u kom kafiću sedi, gde stanuje", priča Tima."Problem je bio što nikada nije išao sam, uvek je bio sa devojkom ili društvom. Vratili smo se u Beograd i dogovorili da sve to uradimo kad bude odlučujuća utakmica s Cibonom te sezone. Ali, izgubili smo tada već u polufinalu, pa nije bilo potrebe za nečim takvim".

Timić je otkrio i da su "delije" imali svoj štab u centru Zagreba, u Medulićevoj ulici.

I to u istoj zgradi u kojoj je bio omiljeni kafić i glavna baza Dinamovih "Bad Blue Boysa"."Počeli smo se družiti sa Srbima iz Zagreba koji su navijali za Zvezdu. To je preraslo u takvo drugarstvo da je stan u Medulićevoj ulici u centru Zagreba postao naša navijačka baza tamo. Tu smo se skupljali i smišljali akcije da napadamo navijače Dinama ili Cibone i uzmemo im transparente. U prizemlju te zgrade bila je kafana Kalnik, glavna baza Bad Blue Boysa. To smo saznali tek nekoliko godina kasnije".