<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zoran Šprajc žrtva umjetne inteligencije: Širi se lažni video

Autori lažnog videa potiču ljude da ulože novac i obrate im se za pomoć

26. novembar 2023, 8:52

Poznati hrvatski voditelj Zoran Šprajc postao je "žrtva" umjetne inteligencije (AI) kada je njegova emisija iskorištena za lažni, manipulativni video.

Na društvenim mrežama proširio se lažni video koji manipulativno koristi urednika i voditelja RTL-a, Zorana Šprajca, te njegovu emisiju u svrhu vlastite promocije.

Autori lažnog videa potiču ljude da ulože novac i obrate im se za pomoć. Bitno je istaknuti da je sam video u potpunosti generiran pomoću umjetne inteligencije, što je zaista vidljivo i bez stručnog znanja.

Iz RTL-a su istakli ozbiljnost situacije i naglasili da video nanosi štetu Zoranu Šprajcu, RTL-u, te ostalim sudionicima.

Apeliraju na korisnike društvenih mreža da ne nasjedaju na sadržaj spornog videa. Trenutno, RTL poduzima korake kako bi uklonio problematičan video, dok se Zoran Šprajc i RTL Hrvatska jasno distanciraju od svih navedenih tvrdnji u tom videomaterijalu.