<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vojska Srbije u najvišoj borbenoj gotovosti – šok-bombe, suzavac, barikade na sjeveru Kosova, povrijeđeno oko deset osoba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je naredbu da se Vojska Srbije stavi u najvišu borbenu gotovost. Više desetina pripadnika specijalne policije stiglo je džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a na ulazima u zgrade okupljeno je na desetine Srba, zaposlenih u privremenim organima tih opština. Okupljeni građani sukobili su se s policijom. U Leposaviću postavljene barikade.

26. maj 2023, 5:23

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer osudio je postupke kosovskih vlasti i pozvao da se one odmah zaustave.

"Sjedinjene Američke Države osuđuju akciju kosovskih vlasti da pristupe opštinskim zgradama na sjeveru Kosova. Današnje nasilne mere treba odmah prekinuti“, napisao je Hovenijer na Tviteru.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je, povodom podizanja borbene gotovosti Vojske Srbije, da se VS razmijeešta na pozicijama ka administrativnoj liniji.

Srbija neće dozvoliti novu "Oluju", 17. mart i naći će adekvatan odgovor, pre svega politički, a ne isključujem ni neki drugi odgovor koji će biti adekvatan opasnosti, poručio je Vučević.