<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vanja (14) nestala na putu do škole: Roditelji sumnjaju da je oteta

Vanja Gorčevska (14) nestala je u ponedjeljak ujutru u Skoplju na putu do škole, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

30. novembar 2023, 6:44

Zorica i Aleksandar, njeni roditelji, sumnjaju da je ona oteta. Oni mole sve one koji imaju bilo kakve informacije da se jave u najbližu policijsku stanicu.

Vanja je u trenutku nestanka na sebi imala crnu jaknu, farmerke i bijele patike sa braon šarom. Sa sobom je imala crni školski ranac i mobilni telefon marke “ajfon”.

Visoka je oko 175 centimetara, ima tamno braon kosu, braon oči, protezu i mladež na desnoj strani lica, prenosi Blic.

Javnost Sjeverne Makedonije veoma je uznemirena ovim događajem, s obzirom da se radi o nestalom djetetu u jednom od najprometnijih dijelova prijestonice.

Fotografije djevojčice lijepljene su u centru Skoplja u nadi da će se neko od prolaznika setiti neke informacije, piše lokalni portal Telma.com.mk. Poslednji signal sa njenog telefona bio je na Bulevaru Partizanske odeje, preko puta Univerzalske sale.

Vanjina majka je na “Fejsbuku” navela da je njena ćerka u 7.20 ujutro krenula u školu i da joj se otad izgubio svaki trag. "Poslednji put je viđena u Debar Malu na putu za 'Pestaloci'. Ako imate bilo kakvu informaciju, pozovite 075 400 816", napisala je zabrinuta žena.

"Sumnjam da je kidnapovana. Vanja je nasmejana izašla iz kuće, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Moja drugarica mi je napisala da nije došla na čas, u stalnoj smo komunikaciji sa njom i javim joj ako je Vanja bolesna i ne može da dođe u školu. Vanja ima 14 godina i ide u deveti razred. Ne izlazi mnogo, ima nekoliko prijatelja i uglavnom je kod kuće. Proverili smo sve njene naloge na društvenim mrežama, imam sve njene lozinke i nema ničeg sumnjivog. Vanja nije takva devojka i nema mnogo postova. Zaista sumnjam da je kidnapovana, daj Bože da grešim. Da znam da je pobjegla i da imam problema sa njom, sigurno ne bih dizala toliku paniku. Provjeravaju se i kamere, sve se dešavalo na putu od kuće do škole, ovde negdje kod Partizanske se vidi da je skrenula sa uobičajenog puta do škole, a njen mobilni signal nestaje kod Ruzveltove, kod fiskulturne sale", rekla je majka za Mms.mk.