<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Učenica šestog razreda u školu donijela spisak imena “djevojčica koje mrzi”

Učenici su pronašli taj spisak, obavijestili razrednog starješinu,

30. maj 2023, 2:11

Iz Osnovne škole "Dositej Obradović" u Požarevcu jučer je prijavljeno da je kod jedne učenice šestog razreda pronađen spisak sa imenima najmanje pet djevojčica "koje mrzi". Direktorica škole, Ivana Joksimović za Nova.rs navodi da je škola obavijestila nadležne službe koje su danas bile u školi.

Ivana Joksimović, direktorica Osnovne škole “Dositej Obradović” u Požarevcu navodi za Nova.rs da se incident dogodio jučer, da je škola obavijestila sve nadležne institucije koje rade na rasvjetljavanju svih okolnosti.

“Tačno je da se to dogodilo jučer. Učenici su pronašli taj spisak, obavijestili razrednog starješinu, a ona dalje psihologa i zamjenika direktora koja je mene obavijestila. Odmah jučer je slučaj prijavljen policiji, a reagovao je i školski policajac”, navodi direktorkica škole.

Ivana Joksimović navodi i da je škola obavila razgovor sa roditeljima.

“Evo sada upravo imamo sastanak roditeljskog tima za zaštitu, proceduralno rješavamo sve. Djevojčica je napisala spisak, kako je sama izjavila, drugarica koje ‘mrzi’. Postupili smo kako je najbolje za djecu i za roditelje. Nažalost, to se dešava svakodnevno i zato smo odmah preduzeli sve mjere koje su u našoj nadležnosti, obavijestili školsku upravu, policiju i nadležno tužilaštvo”, navodi naša sagovornica i dodaje da je tužilaštvo ustanovilo da nema krivičnog djela.

Direktorica negira da je djevojčica imala ranijih ispada, piše Nova.rs.

“Djevojčica jeste nestašna, ali nije bilo problema. Ona je izjavila kako nije imala lošu namjeru, nije bila zanemarivana i zlostavljana”, zaključuje naša sagovornica.