<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sutra štrajkuje više od 850 škola u Srbiji, roditelji zatečeni

15. maj 2024, 10:52

"Mi svi radimo i trebalo je da nas obavjeste, a ne da o štrajku saznajemo iz medija", kaže jedna od majki učenika

Zbog nasilja nad prosvjetnim radnicima, a u znak solidarnosti i podrške Slobodanu Zoriću profesoru Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci, koga je pretukao bivši đak te škole, sutar će više od 850 škola u Srbiji obustaviti nastavu. Međutim, redakciji Telegrafa javilo se više roditelja koji, iako nisu imali ništa protiv ove odluke, izrazili nezadovoljstvo činjenicom da ih niko zvanično nije obavjestio o štrajku.

- Ovo je potpuno bezveze. Mi svi radimo i trebalo je da nas obavjeste, a ne da o štrajku saznajemo iz medija. Imam dijete koje ide u prvi razred i koje ne može samo da ostane kući, a nisam uspjela da obezbjedim ko će je čuvati dok se ja ne vratim s posla - revoltirana je majka jedne učenice.

Podsjetimo, Unija Sindikata prosvjetnih radnika Srbije najavila je protestni skup zbog napada na profesora u Bačkoj Palanci. Oni zahtjevaju izmjenu Krivičnog zakonika, pozvali su sve prosvjetne radnike, profesore, roditelje učenika i građane da im se pridruže na platou ispred Skupštine Republike Srbije u četvrtak 16. maja u 12 časova.

Takođe, juče je u sportskom centru Vračar u toku fudbalske utakmice došlo do fizičkog sukoba između učenika Treće beogradske i Desete beogradske gimnazije u kojoj je povrijeđen profesor koji je razdvajao učenike. On je zadobio teže tjelesne povrede ali je nakon pregleda u Urgentnom centru, pušten na kućno liječenje.