<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

"Lupala joj glavu o pod i šutirala je“: Majka učenika petog razreda pretukla nastavnicu u osnovnoj školi

U Osnovnoj školi "Jovan Dučić" na Novom Beogradu danas je majka učenika petog razreda fizički napala nastavnicu zbog ocene. Pretučena žena je prevezena u bolnicu, nastava je obustavljena, a deca su puštena kućama. Zaposleni su očajni, uznemireni zbog, kako kažu, još jednog u nizu napada na kolege.

14. juni 2024, 6:27

Incident se dogodio u toku drugog časa. Majka jednog učenika je došla u školu i tražila da se vidii sa nastavnicom biologije. Nastavnica je sišla dole, a majka dečaka je pitala zašto je njenom detetu zaključena ocena dva kada ima prosek za tri, ispričala je jedna od zaposlenih, svedoka događaja u toj školi koja je želela da ostane aninonimna, piše N1

Nastavnica biologije je, kako je ispričala naša sagovornica, majci predočila da on nema prosek za tri i pozvala je u svoj kabinet kako bi joj to i pokazala u elektronskom dnevniku. Kada joj je koleginica objasnila da se sabiraju ocene iz oba polugodišta, majka je burno reagovala i rekla da će da ide kod direktorke sa čim se složila i nastavnica.

Izašla je iz kabineta, tada je počeo veliki odmor ali majka se odjednom vratila. Samo je čula kako su lupila vrata, povukla je za kosu, oborila na pod, lupala njenom glavom o pod, govorila ružne reči, da će da je prebije, šutirala je nogama dok je ležala na podu“, ispričala je sagovornica N1.

Govorila je, kako priča zaposlenha u školi „Jovan Dučić“: „ne znaš ti ko sam ja, da ne zna s kim se kači i da neće izaći živa iz škole“.

Nastavnica je pokušavala da dozove u pomoć ali je zbog izolacije u kabinetu, i buke zbog velikog odmora niko nije čuo, uspela je nekako, priča njena koleginica, da siđe i pozove policiju, a majka je nastavila da povavlja da će da je ubije i hladnokrvo sačekala sačekala policiju i dala izjavu.

Povređenoj nastavnhici su, kako priča sagovornica N1, dijagnostikovane distorzija grudnog koša, povreda vrata, stavljena kragna, ima povredu lista i jako je uznemirena.

Osećamo se nebezbedno kada idemo na posao. Ovo je bar peti slučaj u prethodnih mesec dva“, istakla je ona.

Trebalo bi, kako smatra da se obustavi nastava kako bi se ovo rešilo.

„Učitelji i nastavnici žele da izađu u susret deci da poprave ocenu, ali oni (roditelji) traže nešto više. Kao da ih interesuje samo ocena, a ne kvalitet znanja i kakvo je njegovo ponašanje. Sve više nam prete i deca i roditelji. Maj i jun se pretvorio u lov na nastavnike i učitelje“, smatra sagovornica N1.

Dragi svi, nažalost kraj školske godine je u našoj školi obeležen fizičkim napadom roditelja petaka na nastavnicu, koja je kolima hitne pomoći prebačena u Zemunsku bolnicu.Savet roditelja poziva sve roditelje da sutra skupom ispred škole u 17 časova pokažemo, najpre deci, a nažalost moramo i mnogim roditeljima, da smo protiv nasilja generalno, a posebno protiv vršnjačkog i nasilja nad onima kojima poveravamo svoju decu! Prosvetni radnici moraju da se podignu na mnogo viši nivo poštovanja, jer je budućnost naše dece u njihovim i našim rukama!“, navodi se u poruci direktorke ove škole koja je prosleđena roditeljima.