Bojan Trgić, urednik portala Micro Mreža iz Gradiške: Kako smo umjesto čestitke za dan slobode medija dobili ZABRANU od Gradonačelnika Adžića

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, se nakon teksta o obustavljanju projekta "Sakupljanje i pročišćavanje otpadnih voda Gradiška" obrušio na portal Micro mreža iz Gradiške i naredio da im se zabrani prenos sportskih događaja u sportskoj dvorani "Arena" Gradiška, te da zato trebaju imati akreditacije.

Gradonačelnik Adžić je naredio i da se obustavi saradnja u emitovanju emisije "Iza linije" na Radio-televiziji Gradiška.

Micro mreža je prenijela vijest televizije N1, koja je objavila da "Njemačka obustavlja četiri projekta koja su trebala biti realizovana na području Republike Srpske, a koja su "teška" 105 miliona eura, potvrđeno je za N1", nakon čega je gradonačelnik Gradiške na 14. redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška rekao da nije bilo potvrde od strane partnera u ovom projektu i o tome da je projekat zaustavljen, ako je uopšte zaustavljen.

"Nakon toga, Micro mreža se obratila jednom od partnera, tražeći informaciju šta je sa projektom i kada smo dobili potvrdu da je projekat obustavljen od strane partnera iz Njemačke, istu informaciju smo objavili na našem portalu. Ovdje vrijedi naglasiti to da smo mi svjesni činjenice da Zoran Adžić, Gradska uprava i Grad Gradiška nemaju nikakve veze sa obustavom ovog projekta, te da se nadamo da će ovaj projekat što prije biti nastavljen, jer je on od interesa građana Gradiške" kaže za BUKA podcast Bojan Trgić, glavni i odgovorni urednik portala Micro mreža.

Nakon objave ove informacije uslijedio je poziv gradonačelnika Adžića, koji ih je pitao "Koji je vaš motiv da objavite ovu priču", a oni su mu, između ostalog, rekli da žele ukazati na pogrešnu politiku aktuelne vlasti SNSD-a na republičkom nivou i njihovog šefa Milorada Dodika, koja se direktno reflektovala na građane. Adžić je ljutito odgovorio da su završili i da prekida svaku vrstu saradnje s portalom Micro mreža, te da će sada vidjeti šta to znači.

O svemu šta se dešavalo na relaciji Zoran Adžić - Micro mreža, ali i o stanju u medjima u BiH razgoavaramo sa Bojanom Trgićem, glavnim i odgovornim urednikom ovog portala