Amir Purić za BUKU: Završio sam na sudu zbog istine, neće me zastrašiti

Pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši trenutno se vodi neobičan sudski postupak. Naime, članovi Naše stranke iz ovog mjesta Amir Purić i Izet Ponjević te novinar Almir Kasupović optuženi su za remećenje javnog reda i mira a tuži ih Javno preduzeće "Komunalije"

27. maj 2022, 11:04

Prekršajni postupak vodi se zbog uznemiravanja radnika Javnog preduzeća “Komunalije” Velika Kladuša, kao i pisanjem i emitovanjem priloga 2020. godine o deponiji “Radića Most”, te uznemirujućih i prijetećih objava i sadržaja na društvenoj mreži Facebook, stranici “Kladuša je naša”.

U obrazloženju zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv trojice lica navedeno je da je na FB profilu Radija Velika Kladuša objavljen tekst “Simboličnom press-konferencijom članovi ‘Naše stranke’ ukazali na problem deponije ‘Radića Most’”, u kojem je izneseno, kako stoji u zahtjevu, niz netačnih i neprovjerenih informacija, kao i to da su sam tekst i prilog nastali kao rezultat neovlaštenog i nenajavljenog ulaska na deponiju.

U Zahtjevu stoji da je Purić "paušalno" iznosio podatke bez relevantnih dokaza, kao i da je dio njegove izjave objavljene na Facebook stranici radija unio "nemir i zabrinutost među građane, posebno radnike ovoga preduzeća, koji ovim mogu smatrati da je, osim života i zdravlja, ugrožena i njihova egzistencija".

Kako prenosi Detektor Amir Đogić, direktor JP-a “Komunalije” Velika Kladuša, kao svjedok na ovom ročištu je kazao da je deponija pod nadzorom i da se evidentira i prijavi svaki neovlašteni ulazak. Kako je rekao, o navedenom događaju je saznao iz medija, tačnije čitajući tekst na web stranici Radija Velika Kladuša. Tokom svjedočenja, Đogić je kazao da svaka negativna vijest ili komentar direktno eksponira radnike koji se prilikom obavljanja poslova suočavaju s napadima od strane pojedinaca.

Amir Purić kaže za BUKU kako se radi o političkom obračunu

"Vlast U Velikoj Kladuši ima jak otpor prema kritici, ne mogu da je podnesu, i pokušavaju na sve načine da je ugase. To se pogotovo dešava za govornicom Općinskog vijeća, za kojom kada god iznesete kritiku na neki materijal, budete napadnuti na nekoj potpuno drugoj osnovi" rekao je Amir Purić za BUKU.

U intervjuuu za naš portal Purić govori o slučaju konferencije za medije, koja je uznemirila radnike javnog preduzeća, ali i o tome zbog čega smatra da čitav događaj ima izrazitu političku pozadinu.

Purić za BUKU