UPOZORAVAJU NA MOGUĆU ZLOUPOTREBU PETICIJE U REPUBLICI SRPSKOJ: "Samo ukucajte bilo koje slovo umjesto imena i prezimena i vidjećete..."

Iz Pokreta pravde upozorili su na moguće zloupotrebe peticije koja se trenutno potpisuje širom Republike Srpske ali i online.

BUKA / 05. August 2021

 

Naime, na internet stranici nedamosrpsku.rs koja se reklamira ovih dana po svim društvenim mrežama građani Republike Srpske se pozivaju da potpišu peticiju kojom se odbacuje Inckov nametnuti zakon ali i potvrđuje stav da "u Srebrenici nije bio genocid"

Od građana se traži da upišu svoje lične podatke. Međutim, u Pokret pravde navode kako u online peticiju možete upisati bilo šta, čak i obično slovo A da bi Vaš glas odnosno potpis bio prihvaćen.

Mi smo pokušali sa slovom B, koje smo ukucali u sva tražena polja ( Negdje smo upisali i BB) i naš glas je prihvaćen. 

 

 

 

"Pretpostavljamo da SNSD ovako zamišlja i dugoočekivano elektronsko glasanje. Pobjeda bi bila sa ubjedljivih 113%. Mada, i bez elektronskog glasanja smo vidjeli kako ona kojoj je glavni baja bog osvaja gotovo 100% pobjedu u Doboju.Šta mislite koliko su SNSD "programeri" naplatili ovu rabotu?" navode u Pokret pravde

Prema navodima sa ovog sajta do 2.8.2021 godine, peticiju je navodno potpisalo 106,865 građana Republike Srpske

Advokatica Jovana Kisin nedavno je objavila kako pomenuta peticija nema nikakvo pravno dejstvo i potpuno je nezakonita. 

"Pa osim što je pokrenuta suprotno Zakonu o referendumu i građanskoj inicijativi i Zakonu o zaštiti ličnih podataka te Odlukama o zauzimanju javnih površina lokalnih jedinica, a što vas vjerujem manje zanima, ona prosto nema nikakvu svrhu i ništa se sa njom ne postiže. Što bi se narodski reklo - džaba ste krečili. Pardon, ima jednu svrhu - stranačku promociju. Pa vi sad vidite ko je veći antiSrbin - onaj ko ozbiljan udarac na nacionalni interes svog naroda (ako se može nazvati tako ali vidim da je takav subjektivni osjećaj većine) zloupotrebljava da bi se reklamirao i podizao sebi politički rejting, ili onaj ko nešto konkretno preduzima da taj narod zaštiti" navela je advokatica Jovana Kisin.

Iz opozicije su naveli kako se nastavlja sa peticijom koja je bez ikakve pravne snage.

 

 


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.