Uhapšen vandal na Banj brdu/Šehitlucima: Čupao klupe i bacao ih u provaliju

Najbolja kazna bi bila da se ista ta osoba dovede u Rekreativnu zonu Banjaluke i natjera da sama izvuče sve klupe i kante za smeće koje je prevrnuo u provaliju, a bilo ih je oko 10-15 komada.

Banjalučanin srednjih godina juče je uhapšen nakon što je sinoć oko 21 čas na šetalištu prema Banj brdu/Šehitlucima polomio i bacio u provaliju desetak klupa i nekoliko kanti za otpatke.

Ovaj vandalski čin izazvao je gnev ljubitelja prirode. Građani koji su učestvovali u postavljanju komunalne opreme na omiljenom izletištu mnogih Banjalučana su ljuti zbog ovog čina.

Građani su juče prijavili ovaj vadalizam oko 21.30 časova koja ga je po dolasku uhvatila i privela u stanicu. Kako su rekli rekreativci iz Banjaluke: "u pitanju nije bio dripac već majmun od 35 godina".

Većina klupa i kanti prevrnuta na je potezu od rampe do spomenika.

Goran Pivašević iz Rekreativne zone Banjaluke rekao da je da su akcijom "Klupe" koju su radili prošle godine htjeli probudit solidarnost građana u unapređenju vlastitog prostora.

 


Foto: Željko Majdandžić

 

"To smo uspjeli sa 36 nove klupe koje smo postavili. Sa tom akcijom smo uradili i još nešto mnogo bitnije, a to je da svako ko koristi Rekreativnu zonu Banjaluke u svrhu šetanja ili rekreacije osjeti svaku tu klupu kao nešto što je njegovo", rekao je za BUKU Pivašević.

Dodaje da su rezultat vidjeli sinoć, a to je da su naši građani primjetili vandala koji uništava nešto što je njihovo i istog momenta prijavili policiji taj slučaj.

"Policija je došla brzo i obavila svoj dio posla. Najbolja kazna bi bila da se ista ta osoba dovede u Rekreativnu zonu Banjaluke i natjera da sama izvuče sve klupe i kante za smeće koje je prevrnuo u provaliju, a bilo ih je oko 10-15 komada, što možete vidjeti i na našim fotografijama. Saradnja policije i građana je uspjela", kaže Pivašević.

 

 

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.