<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Obilježen Dan Državnosti BiH, pogledajte kako je bilo (FOTO)

BANJALUKA

U Banjaluci se održala svečana akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. 

25. novembar 2021, 6:27


Tim povodom je akademik Slavo Kukić podsjetio kako su delegati ZAVNOBIH-a u rezoluciji i proglasu narodu poslali poruku da BiH nije ni srpska, ni hvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska zemlja zbratimljenih naroda. Naveo je i kako je Jugoslavija do 1971. godine bila zemlja koja je do BDP bila jednaka Japanu i čak ispred Francuske. „Danas tu istu BiH pokušavaju uništavati na sve moguće načine i u ime sva tri naroda. To što se večeras ovdje događa je prvi signal da u tome definitivno neće uspjet“, poručio je Kukić. 

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić je izarazio veliko zadovoljstvo oraganizacijom ovog događaja u Banjaluci poručivši „Ovo je prigodan datum da pokažemo da poštujemo ono što je krenulo prije 900 godina od Kulina bana pa preko onoga što je  ruradilo 240 vijećnika  ZAVNOBIH-a. Smatram da ne postoji niko u ovoj zemlji ko može imati bilo šta protiv onoga da BiH nije ni srpska, ni Hvatska, ni muslimanska, nego i srpska i hrvatska i muslimansaka zemlja zbratimljenih naroda u kojoj ćemo svi biti jednaki na svakom pedlju ove zemlje“.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović koji je i iskazao želju da se svečana akademija po prvi put održi u Banjaluci je rekao: „Prvi put u postdejtonskoj BiH dobro došli u Banjaluku na Dan državnosti. Bez puno filozofije. Tvrdili su da ne može, tvrdili su da nećemo, ali evo odgovora iza mene, evo Bosne i Hercegovine Ili ćemo propasti zajedno ili ćemo uspjeti zajedno. Ja sam za uspjeh“.