PROTEST U PARKU MLADEN STOJANOVIĆ: Opozicija pozvala građane da iskažu nezadovoljstvo

BANJALUKA

Protesti zbog poskupljenja struje

25. septembar 2019, 1:36

 

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske pozvali su danas građane da u petak, 27. septembra, u Banjaluci na protestu iskažu nezadovoljstvo zbog, kako kažu, najavljenog poskupljenja struje.

Opozicionari su naveli da će protest biti održan u parku “Mladen Stojanović”, kao i da je to njihov način da izvrše pritisak na nadležne da ne bude poskupljenja struje.

Poslanik PDP Jelena Trivić rekla je novinarima u Narodnoj skupštini da su nadležni u Srpskoj, odmah nakon najave protesta, promijenili izjave u vezi s poskupljenjem struje, dok poslanik SDS Darko Mitrić navodi da je protest jedan od načina da bude iskazano nezadovoljstvo.

Poslanik u Klubu SDS u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović tvrdi da rukovodstvo “Elektroprivrede Republike Srpske” treći put “zavlači ruke u džepove građana”, dok istovremeno, kupuje helikopter, koji neće koristiti u medicinske svrhe, već za potrebe SNSD.

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Draško Stanivuković rekao je da nisu dobili odobrenje za protest na Trgu Krajine, već će biti održan u parku “Mladen Stojanović”.

– Ako nema pravde za ovaj narod, onda nema mira za vlast. Pet poskupljenja smo prećutali, ovo nećemo – kaže Stanivuković.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je ranije da građani ne treba da nasjedaju na spekulacije pojedinih medija i pojedinaca koji šire dezinformacije i tvrde da će cijena električne energije biti veća od sutra ili od Nove godine.