Poklonili miksetu gradonačelniku Banjaluke! Zbog ovog su građani nemilosrdno progonjeni

Predstavnici SDS-a danas su gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću poklonili miksetu podsjećajući na događaje od prije dvije godine kad su je vlast bila nemilosrdna prema građanima ovog grada.

M.Matić / 16. Septembar 2020

Foto: BUKA

Boris Šukalo iz SDS-a kaže da su se danas odlučili predati gradskim vlastima miksetu koja predstavlja simbil jedne represije nad građanima ovog grada.

"Ovo je konačan odgovor na aferu mikseta. Svjedoci smo da nigdje u svijetu ovoliki broj tužbi nije pokrenut za navodno oštećenje miksete. Zato ćemo ovu miksetu da predamo vlatima da posluži kao eksponat. Najveća ironja afere mikseta što su pravni timovi grada Banjaluka toliko energije uložili da bi podigli ogroman broj tužbi u vezi sa navodnim oštećenjem miksete, a u međuvremenu tajkuni iz vlasti su im oteli zemljište vrijedno desetine miliona maraka, upravo ono zemljište na kojem je trebao biti održan koncert gdje je navodno oštećena ta mikseta. Znamo da na kraju nisu podigli niti jednu tužbu. Da napomenem da je oštećenjem miksete pokrenut talas represije nad građanima. To i dan danas traje. Svjedoci smo brojnih hapšenja i progona. Brojne porodice su zbog tog slučaja famozne večeri 30.12.2018. godine su bile primorane da napuste Banjaluku. Ja pitam gradonačelnika u ova preostala dva mjeseca koliko mu je ostalo da bude u mandatu, da li ima šanse da vrati sve te građane i da da se izvini svima njima, jer nama elemenata za gonjenje tih ljudi niti je išta štećeno te večeri", rekao je Šukalo.

Predstavnici SDS-a koji su danas došli ispred gradske uprave napominju da je vlast bila nemilosrdne prema ljudima koju su navodno oštetili misketu i baš zbog toga oi poklanjamo jednu takvu, kao svojevrsni eksponat i simbol jednog događaja. Kako su rekli, mikseta koju su odnijeli gradonačelniku ima posebnu simboliku jer je proizvedena u Banjaluci, u fabrici koja je uništena, kao i mnoge druge zbog ove vlasti.  

Podsjećamo,  tog 30. decembra 2018. godine članovi Pravde za Davida su hapšeni i zatvarani, a pokrenuto je i više prekršajnih postupaka. Održano je jedno ročište, a prema odluci Okružnog suda u Banjaluci je donijeto riješenje o odbacivanju optužbi. 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.