Ovo su kandidati na ministre u Vladi Crne Gore

Kandidati za ministarske pozicije u budućoj vladi su Bojan Baća i Filip Ivanović, saznaju “Vijesti”. Bojan Baća se pominje kao kandidat za ministra kulture, dok bi Filipu Ivanoviću mogao pripasti resor nauke.

BUKA portal / 17. Oktobar 2020

Foto: BUKA

Vijestima” je potvrđeno da je Marko Begović jedan od kandidata za ministra sporta.

Kao novi ministar vanjskih poslova pominje se lider Demosa Miodrag Lekić koji ima bogato diplomatsko iskustvo.

Kandidat za ministra turizma, prema nezvaničnim informacijama je Dragan Krapović, poslanik i potpredsjednik Demokrata i bivši predsjednik opštine Budva.

Diplomirani je pravnik, a prije angažmana u ovoj jedinici lokalne uprave radio je u Komercijalnoj banci Budva.

Od 2009. godine bavi se privatnim poslom, u vezi sa turizmom i ugostiteljstvom.

Kao kandidat DF-a za tu poziciju pominje se i dugogodišnji poslanik Slaven Radunović. Demokrate su juče saopštile da će nakon dogovora o raspodjeli resora po demokratskim i utvrđenim principima, predložiti kandidate za funkcije u budućoj vladi koje pripadaju koaliciji „Mir je naša nacija“.

“Crno na bijelo” insistira da im u raspodjeli resora u vlasti pripadne sektor bezbjednosti, a jednu od čelnih pozicija mogao bi dobiti, kako su “Vijesti” objavile, Zoran Miljanić. Nosilac liste CnB i lider GP URA, Dritan Abazović bi trebalo da dobije poziciju u vrhu nove vlade.

Jedno od imena koje se pominje kao budući ministar pravde je pravnik Vladimir Leposavić, koji je bio član ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko-primorske u pregovorima sa odlazećom Vladom.

Ranije je najavljeno da je kandidat za ministra finansija Milojko Spajić nestranačka ličnost, koji je tokom kampanje bio član savjetničkog tima Krivokapića, kao da tu figurira i Ivan Radenović iz Dojče banke. Bezbjednosni sektor traži i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, a njegove kolege Branko Radulović, Branka Bošnjak i Veljko Vasiljević resore nauke, prosvjete i turizma.

TV Vijesti je ranije objavila da bi, prema nezvaničnim željama, lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić mogao biti potpredsjednik vlade. Strahinja Bulajić (DF) biće, kako je nezvanično potvrđeno, potpredsjednik Skupštine, kao i Božena Jelušić (URA). SNP, nezvanično, ima kandidate za tri pozicije - potpredsjedničko mjesto u vladi i resor sporta za lidera partije Vladimira Jokovića, Dragana Ivanovića za MUP i Dragoslava Šćekića za Ministarstvo poljoprivrede.

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.