Marko Vidojković: VUČIĆEVIM ZAKONOM PROTIV MAFIJE

Buka je ekskluzivno došla u posed „Vučićevog zakona“ za odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala, koji će uskoro biti usvojen u Skupštini Srbije. Prenosimo ga u celosti

Marko Vidojković / 21. Oktobar 2020

 

Član 1: Ko gaju vutru, a nema veze sa vrhom vlasti , da ide u zatvor doživotno.

Član 2: Ko valja vutru, a nema veze sa vrhom vlasti, da ide u zatvor doživotno.

Član 3: Ko se usudi da mimo vrha vlasti švercuje belo, da mu se odrubi glava i oduzme belo, mimo zapisnika.

Član 4: Ko se usudi da mimo vrha vlasti valja belo, da mu se odseku ruke, odrubi glava i oduzme belo, mimo zapisnika.

Član 5: Ko u kućnoj režiji pravi tablete ekstazija mimo vrha vlasti, da mu se spali kuća i ubije najstariji sin.

Član 6: Ko u kućnoj režiji pravi tablete ekstazija sa likom predsednika Vučića mimo vrha vlasti, da mu se spali kuća sa svim ukućanima, a njemu glava da se odrubi i okači na oglasnu tablu u Skupštini mesno nadležne opštine.

Član 7: Ko pokuša da „prljavim novcem“ podigne stambeni, poslovni ili stambeno / poslovni objekat mimo vrha vlasti, da se zazida u temelje objekta, a objekat da mu se oduzme i na licitaciji proda nekom ko je blizak vrhu vlasti.

Član 8: Ko pokuša da „pljavim novcem“ koji ne pripada vrhu vlasti, kupi stambenu jedinicu ili poslovni prostor u okviru objekta koje je gradio investitor blizak vrhu vlasti, da mu se oduzmu pare, a ruke odseku.

Član 9: Ko pokuša da „prljavim novcem“ koji ne pripada vrhu vlasti, kupi stambenu jedinicu ili poslovni prostor u okviru objekta koje je gradio investitor mimo vrha vlasti, da mu se oduzmu pare, a on da se uzida u temelje objekta, pored investitora.

Član 10: Ko samoinicijativno postavljanjem bombe pod kola, pucnjem iz pištolja u glavu ili na drugi način liši života člana organizovane kriminalne grupe koja nije bliska vrhu vlasti, da se kazni usmenim ukorom i da mu se uzme 25 posto od svake zarade koju napravi u narednih 50 godina.

Član 11: Ko kaže nešto protiv predsednika Srbije, smatraće se mafijaškim plaćenikom, da ide u zator doživotno.

Član 12: Ko ukazuje na kriminal u vrhu vlasti, smatraće se članom organizovane kriminalne grupe koja nije bliska vrhu vlasti, da mu se odseku jezik i obe ruke do lakata i ide u zatvor doživotno.

lan 13: Ko pokuša da švercuje oružje međunarodnim terorističkim organizacijama mimo vrha vlasti, da se strelja, a posao da preuzme nezvanično ovlašćeno lice blisko vrhu vlasti.

Član 14: Ko uzme mito, a blizak je vrhu vlasti i propusti da preda predviđeni procenat od tog prihoda, da se uhapsi, izloži javnoj poruzi kao svetli primer borbe protiv organizovanog kriminala u našim redovima i osudi na deset godina zatvora.

Član 15: Ko uzme mito, a nije blizak vrhu vlasti, da ide u zatvor doživotno.

Član 16: Ko je član desničarske militantne grupe koja nije bliska vrhu vlasti, da se kazni usmenim ukorom i prebaci u desničarsku militantnu grupu koja je bliska vrhu vlasti.

Član 17: Ko izazove krivično delo izazivanja nacionalne, verske, rasne i druge netrpeljivosti, a nije blizak vrhu vlasti, da se kazni krivičnim postupkom koji će biti obustavljen zbog zastarelosti.

Član 18: Ko preti novinaru ili drugoj javnoj ličnosti koja blati vrh vlasti, a nije blizak vrhu vlasti, da se kazni usmenim prekorom.

Član 19: Ko prebije novinara ili drugu javnu ličnost koja blati vrh vlasti, a nije blizak vrhu vlasti, da se kazni krivičnim postupkom koji će biti obustavljen zbog zastarelosti.

Član 20: Ko ubije novinara ili drugu javnu ličnost koja blati vrh vlasti, a nije blizak vrhu vlasti, da se osudi na kaznu zatvora od 8 godina, posle godinu dana da se pusti na kućne vikende, a posle dve godine da mu se žalba zasnovana na smanjenoj uračunljivosti, usvoji, presuda preinači u uslovnu kaznu zatvora, a vreme provedeno u zatvoru novčano nadoknadi.

Član 21: Pisanje protiv vrha vlasti po društvenim mrežama fejsbuk, tviter, instagam, tik tok i dr. smatraće se pokušajem ubistva, a izvršilac će biti proglašen pripadnikom organizovane kriminalne grupe koja nije bliska vrhu vlasti i izbatinan na gradskom trgu, do smrti.

Član 22: U ponedeljak, 16. novembra, 2020,  više neće biti nijednog državnog funkcionera koji nije blizak vrhu vlasti, stoga se istog dana član 15 ovog zakona briše.

Član 23: Svako delo koje nije obuhvaćeno ovim Zakonom, a može da se oceni kao mafijaško delovanje i rad za organizovanu kriminalnu grupu koja nije bliska vrhu vlasti, da se kazni smrću, a isto delo i adekvatna kazna da se definišu i unesu u izmene i dopune ovog zakona, na prvom skupštinskom zasedanju po izvršenju dela.

 

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.