Marko Vidojković: Koljemo se oko partizana i četnika, jednako smo glupi kao i pre

U knjižari „Laguna“ u Jagodini srpski pisac Marko Vidojković potpisivao je knjige i razgovarao sa ljudima. On je prokomentarisao vest dana, rehabilitaciju Draže Mihailovića.

Marko Vidojković / 15. Maj 2015

 „Rehabilitacija je deo uobičajenog spin projekta ove vlade. Draža je rehabilitovan, ako mene neko pita, još 1991. godine kada su prve formacije sa kokardama i njegovim likom, počele da se pojavljuju na ratištima i niko nije kažnjavan. Ovo je vest koja će biti zaboravljena za tri dana. Cela poenta je u podeli na četnike i partizane, kao na Delije i Grobare. Ljudi koji se oko toga kolju, izgubili su širu sliku. Potpuno je sumanuto vraćati se 70 godina unazad. Samo fali da nastavimo mi Srbi da se koljemo oko toga ko je za partizane a ko za četnike. Samo ćemo pokazati da smo jednako glupi kao što smo bili i pre“ rekao je Vidojković na potpisivanju knjiga u „Laguni“ u Jagodini.

 

Na pitanje šta misli hoće li Čiči sada biti dodeljen orden, srpski pisac kaže „ovde ordenje ima takvu težinu da bolje da ga ne dobiješ“!

 

„Jadan Čiča, prevrće se u neznanom grobu. Sigurno ne bi voleo da ga koriste zarad bednih dnevnopolitičkih poena. Mislim da cela stvar zapravo služi da se sakriju pregovori sa kosovskom delegacijom u Briselu. Kad god su ti pregovori ovde se smisli neki skandal da se cela Srbija pokolje oko nečega što traje dva dana. Kosovo je 1999. oduzeto Srbima. Živećemo svoje živote i umreti baveći se kretenskim i nepotrebnim vestima“

 

Njegovo gostovanje u Jutarnjem programu TV Prva koje se danima prepričavalo i koje je izazvalo ogromnu pažnju javnosti, kako kaže, bio je marketinški potez koji je bio više nego uspešan.

 

„Ja sam odlučio da svako gostovanje na nacionalnoj televiziji, naročito uživo, bude minski napad! Tako sam uradio i tada ali ispalo je mnogo uspešnije nego što sam očekivao. Istu stvar sam uradio na Pinku 2013. Sada sam na TV B92, Pazi Srbija gleda i to je strogo kontrolisano i ne ide uživo. Ali ipak, znači da nisam potpuno nepoželjan na televiziji“

 

Vidojković je potpisivao knjige u „Laguni“ a na štandu su bile izložene dve, Urednik i Priče sa dijagnozom.

 

 

Razgovarala: Anita Đukić

 

infocentrala.rs

 

 


Buka preporuka

Kolumne

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.