<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Još jedan napad na pretučenog novinara Vladu Kovačevića, ovaj put verbalno od strane Milorada Dodika

Sramota

Redakcija BUKA magazina najoštrije osuđuje napad Milorada Dodika na novinara BN televizije Vladu Kovačevića

15. februar 2020, 8:07

 

Tokom konferencije za medije, poslije sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, Kovačević je postavio pitanje Dodiku, kojim ga je podsjetio na višegodišnje prijetnje blokadama.

Međutim, Dodik je BN televiziju više puta nazvao izdajničkom, rekavši Kovačeviću da je instruisan i da je “instrument bošnjačke, bosanske i muslimanski politike”.

 

 

 

Urednik BUKA magazina Aleksandar Trifunović na svom FB profilu osvrnuo se na ovaj događaj, najoštrije osuđujući ovaj napad.

 

 

Saopštenjem se oglasila i BN televizija koja je najoštrije osudila verbalni napad Milorada Dodika na novinara Vladimira Kovačevića.

“Dodik je Kovačevića i BN TV nazvao izdajnicima samo zato što su ga pitali da li je ova blokada ozbiljna i da li će ostati dosledan u svojim odlukama.

Dodikov verbalni napad na našeg novinara, potvrda je kabadahijskog ponašanja Milorada Dodika, koji je još jednom ponizio sebe, ali i instituciju koju predstavlja.

Umjesto da uzme u zaštitu novinara i traži od nadležnih da pronađu nalogodavce, koji su pokušali da ubiju Vladimira Kovačevića, Milorad Dodik je danas osuo verbalnu “paljbu” na Kovačevića, koji je samo radio svoj posao.

Ovim užasnim činom, Dodik je svim zaposlenima u BN TV stavio metu na čelo i time pozvao na linč.

Sramno je da Dodik koji obavlja najvišu državnu funkciju nasrće na novinare koji samo rade svoj posao. Ovim je Dodik pokazao svoju nemoć, da nema odgovora na pitanja koja mu novinari BN TV postavljaju u ime javnosti.

BN TV koja stoji iza svojih novinara i dalje će insistirati na profesionalnom i objektivnom pristupu svim društvenim i političkim temama.