Inspektor Vulin hvata Miška u Delti: Ovako su Fantomi opjevali Vučićev rat protiv mafije

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) objavio je danas novi muzički spot za pesmu "Vulin hvata Miška", koju su posvestili borbi protiv kriminala.

BUKA portal / 23. Novembar 2020

Fantomi su na satiričan način obradili opisali borbu vlasti protiv mafije i gromoglasne najave konačnih obračuna države s kriminalnim klanovima. Reči pesme snimljeni su na melodiju hita osamdesetih “Džuli” s kojom je Danijel Popović nastupio na Evroviziji.

“Najava početka rata protiv mafije za PUF predstavlja još jednu  “predstavu” i još jednu epizodu iz stare, napredne serije koja je započela svoje emitovanje još 2012. godine. Odlučna borbe protiv mafije u Srbiji deluje ozbiljna taman toliko koliko je ozbiljan i način na koji je ta borba i obnarodovana. Nema uspešne borbe protiv organizovanog kriminala ako paralelno ne postoji borba protiv korupcije i ako ne postoji sistem i institucije koje su slobodne i nezavisne da se obračunaju sa organizovanim  kriminalom”, kažu iz PUF.

Podsetimo, predsednik Srbije rat mafiji objavio je 2013, 2014, 2016, 2019. i pre mesec dana – 19. oktobra 2020. godine. Ispostavilo se da se taj obračun događa samo u njegovim govorima pred kamerama, a u praksi organizovani kriminal zapravo cveta. Postavlja se pitanje, šta je država do sada radila i zašto taj dugo najavljivani rat sa mafijom nije završen do sada, s obzirom na to da predsednik rukovodi svim nadležnim institucijama i da se pita za sve. O onome što je PUF na šaljiv način obradio govorili su ranije ozbiljni autoriteti iz oblasti prava i kriminologije. Dobrivoje Radovanović kaže da nemamo nezavisnu policiju i tužilaštvo, pa mafija ne može da bude uništena, a direktor Centra za prevenciju kriminaliteta Dušan Davidović kaže da Vučiću ne uspeva da uništi mafiju jer su svi povezani.

Nova.rs


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.