Đoković nakon što je otkrio da je pozitivan na koronu: “Izuzetno mi je žao...

PRVA REAKCIJA

Najbolji tenser svijeta Novak Đoković pozitivan je na koronavirus, prenijeli su mediji.

23. juni 2020, 2:22

Najbolji tenser sveta Novak Đoković pozitivan je na koronavirus, preneli su mediji.

Svetski broj jedan je odmah po dolasku sa “Adrija tura” u Zadru, posetio svog lekara u Beogradu, gde je i testiran i nalazi su, nažalost, pozitivni.

Kako se navodi, i njegova supruga je takođe pozitivna, a deca nemaju virus.

“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna”, naveo je Đoković u saopštenju. 

“Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi”, navodi se u saopštenju.

Đoković je o organizaciji turnira rekao da je to urađeno u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje.

“Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za pet dana”, zaključio je Đoković.