Bivši borci RS-a u nedjelju izlaze na nove proteste

Iz štaba nezadovoljnih boraca RS-a potvrdili su danas da će novi protest biti održan u Banjoj Luci, 23. marta.

Agencije / 20. Mart 2014

 Predstavnik ovog štaba i predsjednik Udruženja veterana RS-a Duško Vukotić ponavlja da su nezadovoljni jer njihovi predstavnici nisu pozvani na današnji sastanak predstvanika boračkih udruženja s premijerkom RS-a Željkom Cvijanović.

 

Bivši borci, okupljeni u ovom štabu, koji su i ranije organizirali proteste u parku “Mladen Stojanović” u Banjoj Luci nezadovoljni su stavovima Vlade RS-a o njihovim zahtjevima, te navode da će ovi protesti biti usmjereni i protiv izvršne entitetske vlasti.

 

Uvrijeđeni su, kaže Vukotić, iako su se trudili da dosad nijednom ne izražavaju političke, već legitimne stavove, koji se odnose na boračku problematiku.

 

Vukotić kaže da će na protestima, 23.marta, u Parku „Mladen Stojanović“ u Banjoj Luci „poslati određene poruke Vladi RS-a i Željki Cvijanović“.

 

Entitetska premijerka je prethodno danas, govoreći o zahtjevima ovog štaba nezadovoljnih bivših boraca, rekla da neki nisu realni, te da je bilo određenih političkih zahtjeva, među kojima je ukidanje imuniteta svim političarima, kao i izmjena Zakona o pravima boraca, ali ne i u kojem dijelu.

 

Ona je napomenula i da pregovore žele s legitimnim predstavnicima boračkih kategorija, odnosno da moraju da znaju s razgovaraju i ko traži da delegira određene zahtjeve. 

 
 
 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.