Banjalučki spektakl: Predivna magija džeza i poezije na Kastelu

Ovo je bio poseban i specifičan muzički poduhvat, koji je banjalučkoj publici pružio priliku da uživa u zaista vrhunskom preformansu, a možemo se samo nadati da će obnovljena Ljetna scena tvrđave Kastel biti mjesto za što više ovakvih događaja.

Na Ljetnoj sceni tvrđave Kastel sinoć je održan sjajan koncert „Džez poezi kabare“, spajajući džez i druge muzičke žanrove sa poezijom.

Zanimljivo je da je svaka numera nosila određenu kulturno-društvenu poruku ukazujući na određene društvene anomalije koje nas okružuju.

Stalnoj postavi „Džez poezia“ koju čine dva pjesnika Nebojša Kuruzović i Saša Berendika zajedno sa vrhunskim džez bendom „Kombain“, na sceni su se pridružili mješoviti hor i gudački orkestar.

Oni koji prate banjalučku muzičku scenu znaju da se Saša Berednika dobro snalazi na nastupima, ali zaista veliko iznenađenje je Nebojša Kuruzović koji se na sceni ponaša kao da je rođen na njoj. Ples, recitovanje, animiranje publike, igra sa najmlađim posjetiocima koncerta pokazuju koliko se ovaj pjesnik unio u cjelokupnu džez poezi priču.

 Ovo je bio poseban i specifičan muzički poduhvat, koji je banjalučkoj publici pružio priliku da uživa u zaista vrhunskom preformansu, a možemo se samo nadati da će obnovljena Ljetna scena tvrđave Kastel biti mjesto za što više ovakvih događaja. Publika je skoro popunila sva mjesta na Kastelu, što pokazuje da Banjaluka ima ljudi koji žele više ovakvih kulturnih događaja.

Podsjetimo da je „Džez poezi“ do sada imao priliku da nastupi u brojnim gradovima širom BiH i Srbije, a posebno je zapažen njihov nastup u prestižnom „Rohan palas“ u Strazburu. Zajednička ocjena svih onih koji su imali priliku da ih čuju je „...da je Banjaluka dobila nove umjetničke ambasadore autentičnog muzičkog izraza“.

Koncert se održao u organizaciji Centra za kreativni rad „Dobri medo“.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.