<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zaustavite se na 5 minuta i postavite sebi ovih 7 pitanja na kraju godine

NOVA GODINA

Nova godina – novi počeci! Mnogi se odluče za raznorazne promjene upravo pred kraj kalendarske godine: „Od sljedeće godine više ne pušim! Smršavit ću barem pet kilograma!

25. decembar 2019, 1:07

Idem u teretanu i bavit ću se sportom! Naći ću si novi posao! Prekinut ću vezu!“… Međutim, puno nas se doista drži novogodišnjih obećanja tek nekoliko dana – ili uopće niti ne započne s izvršenjem.  S druge strane, postoji puno onih koji žele nešto promijeniti, osjećaju da nešto nije u redu i nisu zadovoljni svojim životima, a ne znaju točno zašto.

Pošto je nova godina pred vratima, krajnje je vrijeme za „malu samoanalizu“. U tome će ti pomoći ovih 7 pitanja…

1. Koji cilj sam postigla?

Započni s pozitivnim te razmisli koje si zadane ciljeve ispunila u ovoj godini. Novi posao, novi hobi, preuređenje stana…? Sve stvari koje si uspješno obavila – motiviraju! 

2. Koji cilj nisam ispunila i zašto? 

Odgovor „Bila sam u prevelikom stresu te nisam imala vremena“ ne vrijedi. Naime, ako se nešto doista želi – onda će se naći vremena za to. Dakle, mora postojati neki drugi razlog – pronađi koji. 

3. Što me je usrećilo?

Koncentrirati se na pozitivne stvari pomaže pronaći pozitivan stav. Ako ćeš zahvalno gledati na protekle mjesece, to će ti pomoći da dobro započneš novu godinu. 
 

4. Što mi nije uspjelo? 

Neovisno radi li se o dobrim namjerama ili ne: svaka jednom dođe do trenutka kad joj nešto ne uspije onako kako si je zamislila i željela. Što je to bilo ove godine? Znaš li što si mogla drugačije i bolje napraviti? 

5. Za čim žalim? 

Uči se na pogreškama. Koliko god ti se ta izreka čini banalnom, toliko se puno istine krije u njoj. Razmisli koje pogreške ne smiješ više napraviti u novoj godini. 

6. Što sam naučila? 

Posljednjih mjeseci si sigurno nešto naučila – naime, čovjek nikada ne prestaje učiti, sakupljati iskustva i znanja. 


7. Što trebam poboljšati u svom životu? 

Pogled na novu godinu često je vrlo euforičan i pozitivan. Nada da će se od 1. siječnja sve poboljšati duboko je ukorijenjena u nama. Međutim, što se može doista poboljšati? Tvoj posao? Tvoja veza? Tvoje zdravlje? Razmisli što želiš te kako ćeš ostvariti taj cilj. 

 

Miss7