<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Snažnim i moćnim nastupom Apocalyptica obilježila prvo veče „Nektar OK Festa“

Prvi dan „Nektar OK festa“ protekao je očekivano u fantastičnoj festivalskoj atmosferi, na jednoj od najljepših destinacija u regionu, a mnogobrojna publika sudeći po utiscima uživala je u magiji i energiji ovog jedinstvenog festivala.

16. juli 2022, 9:47

Uz DJ program After Affair i Petra Dundova započeo je prvi dan na SARA OK summer stage-u, a za odličnu atmosferu u kampu na Sky Cola OK stage-u pobrinuli su se Orthodox Celts i Sunshine, koji su rasplesali publiku i zagrijali je pred nastupe na večernjem programu Main stage-a.

Večernji sati na Main stage-u rezervisani su za odličan program i atmosferu za koju su se na samom početku pobrinuli E-Play i Nikola Vranjković. Nakon njih je na binu izašao finski sastav Apocalyptica, koji je publici priuštio muzički spektakl kakav se rijetko viđa. Ovi  vrhunski instrumentalisti su još jedanput  opravdali status miljenika evropske publike.

„Sve izgleda jako lijepo, srećni smo što smo ovdje, to su prvi utisci. Prvi put smo na Tjentištu, iako nije prvi put da smo u BiH, bili smo mnogo puta ranije. Drago nam je da smo dio svega ovoga. Poučeni ranijim iskustvima, koncerti na ovim prostorima su uvijek snažni i moćni, tako je bilo i i na našem nastupu ovdje“ poručili su ovo članovi finskog symphonic metal benda Apocalyptica, koji nisu krili svoje oduševljenje ovim prostorom i festivalom.

Uslijedio je nastup Gobina, pank sastava koji je ove godine proslavio 30 godina sviračkog staža, a OK publika uživala je u retrospektivi njihovog muzičkog opusa.

„Sjajno, kao i uvijek. Odlična organizacija, momci su raspoloženi. Osjeća se dobra energija u kampu, ljudi stalno pristižu, vidjeli smo brdo automobila s različitim registracijama i to nas raduje.“ poručili su ovo iz benda Goblini, kojima ovo nije prvi nastup na ovom festivalu.

Nakon sjajnih nastupa na Main stage-u oni najizdržljiviji ispratili su i program na OK After Party u kampu uz After Affair i Petra Dundova.

Banjalučka pivara sa Nektar pivom, uz koje se tokom festivala rashlađuju i osvježavaju i publika i izvođači, dugogodišnja je podrška Nektar OK festa, i poznata po tome što podržava rok muziku i razvoj scene. 

U okviru OK Cinema zone koja se realizuje u saradnji sa Festivalom muzičkog dokumentarnog filma Dok’n'Ritam (D'N'R) prve večeri na programu su prikazane projekcije dokumentarnih filmova na temu muzike „Pobednici su dosadni“ i „Suženi snovi – Repetitor u CZ-u“.

Danas , drugog dana festivala program starta od 12:00 kraj bazena uz Mladena Tomica i Alexander G. Za one koji drugi festivalski dan žele da započnu u nešto mirnijem ambijentu od 12:00 na programu je Joga by SARA. Od 14:00 u OK Book zoni održaće se promocije knjiga Borisa Leinera. OK kamp će i ove godine biti epicentar najbolje zabave i odličnog provoda, za koje će se u subotu na Sky Cola OK stage-u pobrinuti Edo Maajka i Let 3. OK Cinema zona druge festivalske večeri donosi film „Viktorija, 15“. Groznica subotnje večeri očekuje vas na Main stage-u uz Silente, Urban & 4, Neno Belan & Fiumens i Dubiozu Kolektiv. Po završetku programa selimo se u OK kamp na after party da uz Mladena Tomica, Alexander G i Leu Dobricic, dočekamo još jednu zoru na Tjentištu.

U osmoj po redu OK avanturi, Nektar OK Fest prati, prijatelj festivala – kompanija m:tel i banka partner festivala UniCredit Banka Banjaluka.