<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Robert Dacešin: Idem da pješačim 670 kilometara

"Došao je red na najveću avanturu mog života"

18. septembar 2023, 9:15

Bh. travel blogger i avanturista Robert Dacešin preći će pješice rutu Camino de Santiago, od Lisabona do španskog grada Santiago de Compostela, dugu 670 kilometara.

Na svom Instagram profilu, Dacešin je objavio da je krenuo u avanturu života te da će prepješačiti drevnu hodočasničku rutu nazvanu Camino de Santiago, a koja uključuje 25 dana hoda na 670 kilometara udaljenosti.

"Nakon Islanda o kojem sam toliko maštao, došao je red na vjerovatno najveću avanturu mog života, čuveni Camino de Santiago, put koji mi se mota po glavi već dobrih 6-7 godina. Za one koji ne znaju, radi se o hodočasničkom putu na koji možete krenuti iz Španije, Portugala ili Francuske, sve sa ciljem da stignete u Santiago de Compostelu, kao finalno odredište."

Tokom putovanja prolaziće kroz sela, upoznavati lokalce, te isprobavati lokalnu hranu.

Ova avantura ima i humani cilj:

"Odlučio sam da na ovoj avanturi prodajem kilometre i da se taj novac donira za obroke u javnu kuhinju Mozaika prijateljstva, humanitarne organizacije koja već dugi niz godina radi divne stvari. Akciju ću zvati 'jedan kilometar - dva obroka' te će svako ko želi moći da uplati iznos od 9 eura da kupi jedan kilometar moje staze i samim tim dva obroka ovim ljudima."