<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Reese Witherspoon je najbogatija samoostvarena glumica na svijetu prema Forbesu

Reese Witherspoon službeno je postala najbogatija samoostvarena glumica na svijetu.

02. juni 2023, 11:44

Foto: instagram

Časopis Forbes objavio je listu najbogatijih žena u Americi, na kojoj je glumica zauzela 59. mjesto, između Dolly Parton i Barbare Streisand. S neto vrijednosti procijenjenom na 440 milijuna dolara, 47-godišnja Witherspoon dokazala se kao vrlo sposobna poslovna žena u posljednjih nekoliko godina.

Uspješna poslovna žena

2016. godine osnovala je medijsku tvrtku Hello Sunshine, koja je producirala nagrađivane filmove i TV emisije, uključujući Gone Girl, Big Little Lies, Daisy & The Six i Little Fires Everywhere.

Witherspoon je u to vrijeme bila frustrirana ulogama koje su joj dolazile, pa je s producenticom Brunom Papandreom odlučila pokrenuti produkcijsku tvrtku Pacific Standard, sada podružnicu Hello Sunshinea.

"Mislim da je to doslovno bio jedini studio koji je imao projekt za glavnu žensku ulogu stariju od 30 godina", rekla je glumica za časopis Variety, dodajući: "Pomislila sam: ‘Moram početi ozbiljno raditi.’"

Glumica je 2021. godine prodala tvrtku Hello Sunshine medijskoj tvrtki koju podržava Blackstone za 900 milijuna dolara.

"Pokrenula sam ovu tvrtku kako bih promijenila način na koji se žene prikazuju u medijima. U posljednjih nekoliko godina gledali smo kako naša misija napreduje kroz knjige, TV, film i društvene platforme", izjavila je tom prilikom u priopćenju za javnost.

Glumica još uvijek posjeduje oko 18 posto udjela u tvrtki, a osim toga pokrenula je i književni klub Reese's Book Club, koji je stekao reputaciju jačanja karijere ženskih autorica.

Jedna od najplaćenijih TV glumica

Osim toga, Witherspoon je također jedna od najplaćenijih TV glumica, koja je, prema Forbesu, dobila 1.2 milijuna dolara za glavnu ulogu i produkciju svake epizode The Morning Showa emitiranog na Apple TV-u+.

Prema Celebrity Net Worthu, Witherspoon je obično zarađivala minimalno 15 milijuna dolara za svaki film snimljen između 2001. i 2012. godine, s ukupnom zaradom od 250 milijuna dolara na filmovima.

Iako još nije poznat datum izlaska, priprema se treći nastavak hit filma Plavuša s Harvarda koji bi glumicu mogao pogurati na još bolje mjesto Forbesove liste.

Index