<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Priča o ženi kojoj je posvećen Merlinov hit: Bili su sretan par, ali je veliku ljubav okončala tragedija...

Neke pjesme su zaista posvećene realnim događajima i iza sebe kriju istinite priče

20. novembar 2023, 2:14

Svako od nas se ponekad pronašao i poistovijetio sa nekom pjesmom, prepoznao tugu ili ljubavni jad... Međutim, neke pjesme su zaista posvećene realnim događajima i iza sebe kriju istinite priče. 

Takva je i pesma Dine Merlina "Da šutiš".

Naime, Emka Huseinbegović kojoj je pjesma posvećena bila je supruga pjevača i tekstopisca Eldina Huseinbegovića. 

Njih dvoje su bili lijep i srećan par. Emka je imala porodicu, muža koji je voli, ljepotu kakva se ne sreće, a onda je dobila zlokobnu vest - razboljela se od multipla skleroze. 

Iako uz ovu tešku bolest pojedini dožive duboku starost, Emka nije uspjela dugo da se odupire bolesti i drži je pod kontrolom. 

Ljubav i posvećenost prema supruzi bili su Eldinu Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najlepših pjesama. Jednu od njih - "Da šutiš" otpjevao je Dino Merlin.

"Osobi koju najviše volim nisam mogao da poklonim cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slijepa i u kolicima je. Kad bih mogao da vratim vrijeme i kad bih znao da će oslijepiti i biti u kolicima, opet bih je oženio", rekao je tada Eldin. 

U aprilu 2013. godine, nakon nekoliko godina borbe protiv ove mučne bolesti, Emka je preminula.