<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Niko ne može da vjeruje: Evo čemu služi metalni dio na pakovanju salame VIDEO

21. april 2024, 4:30

Kod salama, šunki ili parizera u crijevu vjerovatno ne postoji osoba koja nije primjetila da se na omotima, na samim krajevima proizvoda nalazi metalni dio sa strunom.

Ipak, iako je on tu sa razlogom, kladimo se da slabo ko znaju čemu zapravo služi.

Odgovor na pitanje može se naći u videu na Instagram profilu “buketyildirims”, gdje je žena, i sama zaprepašćena, otkrila ostalima čemu služi metalni dio i kako se u stvari pravilno skida omot sa salame.

Iako 99,99 odsto nas zaštitnu foliju sa pomenutih proizvoda skida tako što odsiječe vrh, a potom rukama ili nožem skida ostatak folije, video snimak na Instagramu nas je “obavijestio” da zapravo sve vrijeme radimo pogrešno.

Kako se može vidjeti na snimku, sve što je zapravo potrebno da bi sebi olakšali odmotavanje folije sa salame jeste da se uhvati upravo taj metalni dio, potom se zavrti – a onda će salama izaći iz omota bez dodatnog skidanja i guljenja.

“Da sam juče umro ne bih znao”

Snimak je naravno zaludio mnoge korisnike društvenih mreža koji su priznali da su sve vrijeme radili pogrešno, mada su neki bili iskreni te priznali da su se slabo kada i pitali čemu limeni dio služi, piše Blic.

“Imam 47 godina i upravo sam danas saznao za tu funkciju”, “Jesam li ja jedina koja se nije pitala zašto to tu stoji”, “Da sam juče umro, ne bih saznao za ovo”, “Bukvalno odoh da kupim šunku i ovo probam, predobra fora”, pisali su oni ispod videa.