<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Britanski magazin objavio reportažu iz BiH: Ovo je jedna od najpotcjenjenijih zemalja u Evropi, pravi skriveni dragulj

Britanski magazin LADBible objavio je reportažu TikTokerke EM koja putuje po svijetu i ocjenjuje poznate i one malo manje poznate turističke destinacije, te objavljuje na svom Tik Tok nalogu emsbudgettravel.

13. juni 2024, 1:39

Putovanje s ograničenim budžetom može biti teško čak i u vreme jeftinih letova Ryanaira i povoljnih hotelskih odmarališta. Međutim, jedna Britanka na TikToku otkrila je svoje omiljeno mesto za posetu ove godine, nazivajući ga "najpotcenjenijom" destinacijom u Evropi.

Ako pronađete povoljne ponude, na konju ste, ali pronalaženje tih ponuda je najteži deo.

Tu dolazi do izražaja istraživanje i provjeravanje preporuka ljudi.

Svi znamo za "Rimove i Pragove" ovog svijeta. Sada su traženi skriveni dragulji, što zahtijeva malo planiranja i istraživanja.

Na TikToku, @emsbudgettravel nudi bezbroj savjeta za budžetska putovanja za one koji žele da obiđu svet bez plaćanja visokih cena.

U jednom od svojih nedavnih videa, Em je otkrila svoju omiljenu destinaciju do sada u 2024. godini nakon što je posjetila devet mjesta širom svijeta.

"Skriveni dragulj", dobra vijest je da je Ryanair nedavno počeo letove ka ovoj zemlji, tako da možete stići tamo lako i jeftino.

I još bolje, možete provesti dugi vikend tamo za manje od 200 funti. I to je cijena za sve. Nevjerovatna vrijednost u apsolutno prelijepom dijelu svijeta.

"Ovo je jedna od najpotcenjenijih zemalja u Evropi i jedna od najjeftinijih koje sam posjetila u devet zemalja do sada u 2024. godini," kaže ona.

"I ovo je definitivno moj omiljeni skriveni dragulj i još bolje, Ryanair je nedavno počeo letove ovde po vrlo niskim cijenama.

"Upravo sam se vratila sa četiri dana u Bosni i Hercegovini, koja je zemlja na Balkanu u istočnoj Evropi.

"Ukupno sam potrošila 158,44 funte za sve uključujući letove, smještaj, hranu, aktivnosti, prevoz. Bukvalno sve.

"Tako da definitivno opravdava reputaciju jedne od najjeftinijih zemalja za posjetu u Evropi. Bili smo u glavnom gradu Sarajevu, koji je prelijep grad i osjećala sam se vrlo bezbjedno."

Dodala je: "Lokalci su bili vrlo ljubazni. Čak i vozači autobusa. Cijela zemlja je ispunjena prelijepim pejzažima, planinama, rijekama, jezerima i vodopadima.

"Ako dođete u Bosnu, morate posjetiti i Mostar, koji je mali grad oko dva sata udaljen od glavnog grada vozom. Tako da je to lako jednodnevno putovanje, ali ovo je za mene bio vrhunac putovanja.

"Grad je djelovao tako magično i bio je savršena baza za istraživanje satima. Ljudi su takođe skakali s mosta u rijeku, što je bilo zanimljivo.

"Ukupno, to je bilo nevjerovatno putovanje i definitivno sam željela više od četiri dana koja sam imala ovdje, tako da ću se definitivno vratiti da istražim još."

Brza pretraga pokazuje da Ryanair leti do Međunarodnog aerodroma Sarajevo za samo 19,99 funti iz Londona Stansted.

Hoteli sa četiri zvjezdice u Sarajevu mogu biti čak 45 funti po noći, što je nešto više od 20 funti po osobi ako idete s partnerom ili prijateljem.

@emsbudgettravel My budget breakdown for 4 days in Bosnia & Herzegovina - such a beautiful country and a great budget holiday option! #holidays #travel #budgettravel #travelhacks #cheaptravel #traveltiktok #holidayidea #lowbudgettravel #budget #annualleave #30before30 #travelling #holiday #budget #bosnia #bih #sarajevo #mostar #balkans#CapCut ♬ original sound - Em | Budget Travel Tips ✈️🌴🌺