<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Za koje ciljeve se bore jajački srednjoškolci

JAJCE

Učenici naše škole su protiv podjela koje su planirane i provedene bez ikakvog uvazavanja naših stavova.

28. mart 2017, 12:00

Nakon prošlogodišnjih prosvjeda protiv osnivanja noveškole u Jajcu, mladi u ovom gradu BiH i dalje su u odlučni u borbi protiv "dvije škole pod jednim krovom".

Na posljednjem sastanku Vijeća učenika Srednjestrukovne škole "Jajce" predstavnici svih razreda/odjela zauzeli su sljedeći stav:

1. Učenici naše škole su protiv podjela koje su planirane i provedene bez ikakvog uvazavanja naših stavova.

2. Smatramo kako smo pokazali da podjele ne donose ništa korisno našem društvu i kako mora postojati rješenje prihvatljivo za sve.

3. Mi se zalažemo za jedinstven nastavni plan i program utemeljen na kvaliteti i bez isticanja nacionalnih obilježja kao najvažnijih.

4. Molimo i zahtijevamo da nam se svi koji odlučuju u naše ime pismeno obrate i obrazlože svoje interese.

5. Mislimo da isti trebaju opet sjesti i pronaći rješenje na dobrobit svih nas, istaknuli su iz Vijeća učenika.

Pismo sa zahtjevima koje su uputili ministrici Katici Čerkez još uvijek nisu dobili adekvatne odgovore. Učenici su ogorčeni postupcima vlasti, a njihova borba se nastavlja do okončanja njihovih ciljeva.

Nedavno su izvršili anketiranje učenika koji su 90 posto protiv podjela. U narednom razdoblju izvršit će anketiranje roditelja, organiziranje peticije i javnih tribina, a moguća su i nova okupljanja, istaknuli su.