<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Aleksandar Trifunović o Svesrpskom saboru: Ovo je neformalno ustoličenje Vučića na tronu svesrpske politike na Balkanu

Čemu je Svesrpski sabor služio? Osim novčane pomoći Republici Srpskoj i najave ukidanja 9. januara, da li ima i druge domete? O tome je u Dnevniku TV Nova govorio Urednik portala Buka, Aleksandar Trifunović.

10. juni 2024, 9:58

Prema njegovom mišljenju sabor je neformalno ustoličenje Vučića na tronu svesrpske politike na Balkanu.

“Mislim da se čekalo da rezultati lokalnih izbora u Srbiji dođu na videlo, a oni su gotovo trijumfalni za Vučića i trebalo je tu pobedu nekako zakucati, nekom vrstom folklornog događaja, kakav je bio jučerašnji, na kojem su svi slušali predsednika Srbije, nije to bila nikakva razmena mišljenja.

Dodao je da je celi događaj prezentovan kao neka vrsta druženja u kojem je u stvari, sve što je dogovoreno, izašlo iz Vučićevog kabineta.

Cijeli intervju u videu 

„Iako se u samoj rezoluciju spominju Srbi koji žive u Europi i SAD-u, većina tih ljudi je otišla u potragu za boljim žvotom. Ide se na to da se Vučiću da na važnosti. Namera mu je da pošalje važnu poruku na unutrašnjem  planu Srbima koji žive u Srbiji, RS-u i Crnoj Gori”, rekao je Trifunović.

Napomenuo je da, ako je glavni interes da Srbi žive žive srećno i budu situirani, to ne treba preterano naglašavati.

„Javnosti se želi poslati poruka da se ne dovodi u pitanje jedinstvo. Vučiću je itekako stalo što misli Zapad o njemu, želi da sačuva neku vrstu odnosa, jer zna da budućnost Srbije zavisi od zapadnih kredita. Bitan mu je, naravno, i odnos sa Rusijom, ali ga ne može konzumirati nesmetano kao Dodik, jedan od retkih političara u Evropi koji se nalazi s Putinom svaka dva meseca. Rusija više ima neke koristi od toga nego što ima RS. Vučiću to ne odgovara i to je činjenica“, zaključio je glavni urednik portala Buka, Aleksandar Trifunović.