Ronaldov advokat: Istina je, platio je djevojci 375 hiljada dolara za šutnju

Oglasio se advokat...

Index / 11. Oktobar 2018

CRISTIANO RONALDO potpisao je izvansudsku nagodbu s Kathryn Mayorgom koja ga je optužila da ju je silovao u hotelu u Las Vegasu 2009. godine, potvrdio je njegov advokat.

"Ronaldo ne poriče da je pristao sklopiti sporazum, ali taj sporazum ni u kom slučaju nije priznanje krivnje", rekao je Peter Christiansen.

Odvjetnik 33-godišnjeg nogometaša Juventusa kaže da je Portugalac pristao platiti 375 tisuća dolara na nagovor svojih savjetnika. 

"To je napravio kako bi se spriječio pokušaj uništavanja njegovog ugleda, stečenog zahvaljujući teškom radu, sportskim sposobnostima i primjerenom ponašanju. Nažalost, sada je uključen u parnicu koja je vrlo česta u Sjedinjenim Američkim Državama."

Christiansen tvrdi da je većina dokumenata koja je procurila u javnost o ovom slučaju lažirana.

"Dokumenti koji navodno sadrže Ronaldove izjave o ovom slučaju su lažirani. Ukrali su ih hakeri, a zatim proslijedili medijima. Značajni dijelovi su promijenjeni ili potpuno izmišljeni", kaže Ronaldov odvjetnik.

Ronaldo tvrdi da su oboje željeli seks do kojeg je došlo te se potom vratili u noćni klub u kojem su zajedno proveli još nekoliko sati. 

Portugalski mediji navode da je Real, koji je tog ljeta doveo Ronalda i učinio ga najskupljim nogometašem u povijesti, natjerao Portugalca da se nagodi s hostesom koja ga je optužila za silovanje.

 

Index

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.