Amerika poručila građanima: Hitno napustite Indiju

SJEDINJENE DRŽAVE poručile su svojim državljanima da zbog epidemije koronavirusa, koja se žestoko razbuktala u Indiji, napuste tu zemlju što je prije moguće.

BUKA portal / 29. April 2021

 

Indija je, podsjetimo, danas zabilježila 379.257 novih slučajeva covida-19 i 3645 umrlih, objavilo je indijsko ministarstvo zdravstva. Najsmrtonosniji je to dan do sada zabilježen u nekoj zemlji pogođenoj pandemijom virusa SARS-CoV-2.

Američka ambasada upozorila je svoje državljane da "pristup svim tipovima liječničke skrbi postaje drastično ograničen".

Radi se o najvišoj razini upozorenja koju američki State Department izdaje svojim državljanima koji se nalaze u inozemstvu.

Službeno je umrlo 200.000 ljudi, stvarna brojka je gotovo sigurno puno veća

Ukupan broj umrlih od covida-19 u srijedu je i službeno prešao 200 tisuća, iako stručnjaci navode da bi pravi broj mogao biti puno veći.

U upozorenju poslanom američkim državljanima stoji da putuju u Indiju odnosno da ju napuste čim se otvori takva mogućnost.

"Američki državljani koji žele napustiti Indiju trebali bi iskoristiti prednost dostupnog komercijalnog prijevoza", navodi se u upozorenju.

Neki Amerikanci nisu mogli ući u bolnice

State Department navodi da je i nekim njihovim državljanima zapriječen ulazak u bolnice zbog nedostatka prostora.

Upozorenje State Departmenta stiže u trenutku kad je Bijela kuća objavila da će SAD u Indiju preusmjeriti sastojke potrebne za izradu cjepiva AstraZeneca, što bi trebalo omogućiti toj zemlji teško pogođenoj pandemiji da proizvede dodatnih 20 milijuna doza cjepiva.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.