Марко Видојковић: “ОЈ ВУЛИНЕ, ТИ СИ КОМУНИСТА” и још шеснаест патриотских божићних честитки

Од режима сам на дар добио овај сплет божићних честитки, а ви их кад удари поноћ на Божић, проследите свом оцу, мајци, брату, сину, ћерки и нарочито кумовима.

Marko Vidojković / 03. јануар 2018

 Браћо Срби и сестре Српкиње, полако се приближавамо најсрпскијем од свих празника – Српској Новој Години. Ипак, пре ње иде Божић. Знате и сами, браћо и сестре, колико уме бити компликовано потрефити да ли се каже “Христос се роди” или “Христос васкресе”, нарочито после преждеравања које је уследило пошто се у поноћ и један секунд завршио ваш двадесетчетворочасовни пост.

 Треба вас на време снабдети адекватним честиткама, да их својим најмилијим шаљете путем СМС-ова и директних порука на друштвеним мрежама, а које исписа напредњачки Савет Мудрих, врховно тајно тело политичке организације којој поклонисмо наше животе. Од режима сам на дар добио овај сплет божићних честитки, а ви их кад удари поноћ на Божић, проследите свом оцу, мајци, брату, сину, ћерки и нарочито кумовима. 

 

Свети Сава са небеса јавља, Андреј Вучић паре у џакове ставља! Додај четрес сома јер тако му годи, Мир Божији, Христос се роди!

 

Ни истарга ФБИ-ја спречити нас неће да опране паре мећемо у вреће! Нека живи, живи, Београд на води, Мир Божији, Христос се роди!

 

Цар Лазар са небеса виче: Ој Алече српски положајниче, твоја власт све Србе на небеса води, Мир Божији, Христос се роди!

 

Орао српски са две беле главе љуби Шешеља у очи му плаве, зарђалу кашику са сармом додаје војводи, Мир Божији, Христос се роди.

 

Ој Хрвати да ли нас чујете, наши народњаци васпитаће вам дете! Цеца, а не Туђман, код вас је у моди, Мир Божији, Христос се роди.

 

Ој Вулине ти си комуниста, ал’ кад ти се подвикне верујеш - у Христа! Лево око иде тамо, а десно онамо ти води, Мир Божији, Христос се роди.

 

Три сома динара Палма нек ти дадне, да се одвезеш до Мораве ладне. Тамо се удави у њеној мутној води, Мир Божији, Христос се роди.

 

Син Митровић Жељка нек ти згази дете, има л’ лепшег начина за отић’ с планете. Пинков дневник гледаш, признај да ти годи, Мир Божији, Христос се роди.

 

Честитку нам Харадинај пише, не брините српска децо више, о Косову Рамуш сада бригу води, Мир Божији, Христос се роди.

 

Ој Гашићу руменога лица, за тебе је ова посланица! Ти то већ знаш јер служба ме уходи, Мир Божији, Христос се роди.

 

Како само гласно риче, Републике Српске председниче. ’Само дрека, ништа дела’ - код Милета увек је у моди, Мир Божији, Христос се роди.

 

Патријарх Иринеј размишља док гледа како му расте брада мудра седа: Да ли ће ауди и на небо да ме води, Мир Божији, Христос се роди.

 

За себе га неће, ал нама прави дете, Брнабић Ана, из гимназије Пете. Две цуре у кади, то је сад у моди, Мир Божији, Христос се роди.

 

Ко Миломир Марић да будете мудри, а и лепи као „Парови“ на гудри. Док чекате смрт, Хепи вас разоноди, Мир Божији, Христос се роди.

 

У овој те честитки, мимо сваког реда, дочекао Јовановћ Чеда! Путевима Господњим све нас Вучић води, Мир Божији, Христос се роди.

 

Драган Ј Вучићевић огледало пита како од гована да прави се пита. Најјефтиније српске новине још сто година да води, Мир Божији, Христос се роди. 

 

Нашег Нешу неки зову Слина, а он каже: „Барем ме не зову „педерчина“.  Мали Алек само проданим душама не годи, Мир Божији, Христос се роди.

 

Сврха ових „честитки“ није омаловажавање верника, већ је реч о празничном хвалоспеву нашем мудром руководству. Срећан Божић. Христос се роди.

 


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.