<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

"Veliki automobilski gigant" ukida stotine radnih mjesta

15. juni 2024, 12:30

Ugovori na određeno vrijeme, koji ističu krajem mjeseca, neće biti produženi, navode lokalni mediji.

Više od 900 radnika u fabrici privrednih vozila Folksvagena u Hanoveru ostaće krajem juna bez posla!

Ugovori na određeno vrijeme, koji ističu krajem mjeseca, neće biti produženi, navode lokalni mediji. Kompanija je navela da je razlog to što se proizvodnja kombija za prevoz putnika T6.1 završava krajem juna. Angažovanje privremenih radnika planirano je od samog početka kako bi se obučila stalna radna snaga za nove modele kao što je električni Bulli ID Buzz.

Portparolka kompanije je naglasila da neće biti smanjenja broja zaposlenih na neodređeno vrijeme. Oko 300 zaposlenih na određeno vrijeme dobili su ugovor na još godinu dana. Tu je i oko 200 privremenih radnika koji će biti zadržani nakon 30. juna.

Kompanija inače prestaje sa proizvodnjom modela T6.1 jer vozilo više ne zadovoljava standarde kibernetičke bezbjednosti koji će se primjenjivati ​​od juna. Model nasljednik razvijen je zajedno s Fordom i takođe ga proizvodi partner u svojoj kompaniji u Turskoj.

Do danas je T6.1 bio najpopularniji model u fabrici koja će sada nastaviti sa proizvodnjom modela Bulli ID.

Njemački proizvođač automobila Folksvagen, podsjetimo, štedi i pokušava da smanji broj radnika visokim otpremninama koje mogu da iznose i preko 400.000 evra uz dodatni bonus od 50.000 evra.