Novi računi naljutili poslodavce, tvrde da su izigrani, traže hitnu reakciju nadležnih

Privrednici u RS-u traže hitnu reakciju nadležnih jer su, tvrde, izigrani prilikom dogovora o poskupljenju električne energije za ovu godinu.

Iz poslovne zajednice poručuju da su sve strane usaglasile nove cijene struje, ali da je prekršeno obećanje da na računima mrežarina neće biti veća od deset odsto, te da nije ispoštovan dogovor između poslodavaca i “Elektroprivrede RS”.

Na sastanku predstavnika poslovne zajednice, Vlade RS i Elektroprivrede RS  održanom u ponedjeljak, dogovor nije postignut.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Predsjednik Unije poslodavaca Saša Trivić je rekao da je za poslodavce neprihvatljivo poskupljenja mrežarine i svih distributivnih troškova, naglašavajući da u pregovorima oko povećanja cijene električne energije nije bilo dogovreno poskupljenje mrežarine i drugih distributivnih troškova, što su potvrdili i predstavnici Ministarstva.

Delegacija Unije je naglasila da ovakvo stanje ozbiljno ugrožava poslovanje značajnog broja poslodavaca, urušava konkurentnost domaće ekonomije, kao i da dovodi u pitanje socijalnu stabilnost imajući u vidu da bi potencijalno povećanje ukupnih troškova energije moglo generisati rast inflacije i imati negativan efekat na socijalnu stabilnost u Republici Srpskoj.

Nastavak dijaloga o navedenoj problematici najavljen je za četvrtak kada se očekuje da će i Vlada Republike Srpske razmatrati zahtjeve poslovne zajednice za smanjenje cijena mrežarine.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije