<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

IMAJU SAMO JEDNOG ZAPOSLENOG VIŠKA U GRADSKOJ UPRAVI: Ovaj grad u RS je apsolutni pobjednik po pitanju transparentnosti

Udruženje Restart Srpska sproveo je nedavno istraživanje "Analiza o zapošljavanju u ministarstvima i gradovima Republike Srpske

28. novembar 2023, 10:10

Iako gradovi u Srpskoj masovno krše Zakon o lokalnoj samoupravi koji definiše broj zaposlenih lica od 3 na 1000 stanovnika, pokazalo je ovo istraživanje, jedan grad ipak se izdvojio kao grad za primjer.

Naime, grad Laktaši, prema ovom istraživanju,  ima samo jednog zaposlenog viška u Gradskoj upravi što ga svrstava u gradove rekordere po broju zaposlenih. 

"Prema popisu u Laktašima živi 34210 stanovnika. U skladu sa Zakonomo lokalnoj samoupravi u Laktašima bi trebalo da bude zaposlene 103 osobe. Tako da je sa zaposlenim od 104 osobe u 2023. godini zabilježeno minimalno odstupanje od Zakona i ovaj grad ztaslužuje svaku pohvalu" navedeno je u pomenutoj analizi.

"Laktaši imaju svega jednog zaposlenog više nego što je to dozvoljeno, pohvala da može i tako. Iz Dervente nam nisu odgovorili nikako" rekao je Velizar Antić juče u Banjaluci.

Grad Laktaši također ne krši propis od maksimalno 10% zaposlenih na određeno vrijeme i po drugim osnovama u odnosu na zaposlene na neodređeno vrijeme. Naime Laktaši nemaju zaposlenih po ugovoru o djelu.

Pomenuto istraživanje tako je proglasilo Laktaše apsolutnim pobjednikom i po pitanju transparentnosti i po pitanju poštovanja Zakona o lokalnoj samoupravi. Gradska uprava Laktaši poštuje Zakon o slobodnom pristupu informacijama i u kratkom roku od nekoliko dana je odgovorila na upit" navodi se u istraživanju.

Inače pomenuto istraživanje bilo je fokusirano smao na gradove u zaposlene u gradskim upravama, ali u Ministarstvima.

Ostale nalaze istraživanja počitajte

slika

Broj zaposlenih u gradskim upravama i ministarstvima u RS i dalje raste: Svi krše zakon ali ima i JEDAN POZITIVAN PRIMJER

BiH

Elvir Padalović