РЕАЛНО-ВИРТУЕЛНА ТРКА: У Бањалуци шести полумаратон под слоганом "Трчи одговорно"

Бањалучки полумаратон биће одржан сутра, а ослоган манифестације је "Бањалука трчи одговорно".

BUKA portal / 10. октобар 2020

Foto: BUKA

 

Због неповољне епидемиолошке ситуације организатор манифестације РК Бањалука је овај догађај прилагодио препорукама Института за јавно здравље, што значи да неће бити групног старта као сваке године.

Сви тркачи који желе да истрче своју дистанцу моћи ће да стартују из тврђаве Кастел, појединачно или у мањим групама, од осам до 11 часова на дан одржавања трке. У тврђави Кастел ће бити организован старт и циљ, али број окупљених ни у једном тренутку неће моћи да пређе лимит од 50 особа. Тркачи ће морати своју трку да заврше до 14 часова. Трка ће бити реално-виртуелна.

Директо трке Владимир Селец рекао је да су ове године Бањалучки полумаратон замислили мало другачије.

"Осмислили смо га сигурније, а наша парола је 'Трчимо одговорно'. Ове године трка почиње и завршава се на Кастелу. Људи ће трчати уживо, али и виртуелно. То значи да ће они који нису могли да дођу у Бањалуку трчати виртуелно и пријављивати нам резултате", рекао је Селец.

У оквиру Бањалучког полумаратона, који је дужине 21,1 км, тркачи имају могућност да истрче Бањалучких 10 км и Бањалучких 5 км. Ове године због неповољне ситуације са вирусом корона неће бити трка за најмлађе "Бамбини маратон" и трке "Фун-Рун".


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.