Издато осам дозвола за соларну производњу електричне енергије у БиХ

Регулаторна комисија за енергију у Федерацији Босне и Херцеговине ФЕРК је на редовитој сједници издала осам дозвола за рад за производњу електричне енергије.

BUKA portal / 20. септембар 2019


"Солар" Устиколина - власник Дурановић Хасиб добило је дозволу за производњу електричне енергије у соларној фотонапонској електрани у насељу Њухе, у Фочи.

Привредном друштву Марссел д.о.о. Мостар издана је дозвола за производњу електричне енергије у соларној фотонапонској електрани у насељу Пјешивац, опћина Столац. На истој локацији издана је дозвола господарском друштву Енергија Ходово д.о.о. Сарајево за двије соларне фотонапонске електране, затим господарском друштву ЕнергЕтица д.о.о. Сарајево, такођер за производњу електричне енергије у соларној фотонапонској електрани, дозвола за "ХЕ Енергy" д.о.о. Столац за двије соларне фотонапонске електране, те за "Бичакчић Солар" д.о.о. из Сарајева за производњу електричне енергије у соларној фотонапонској електрани.

Ферк је издао још и дозволу за производњу електричне енергије господарском друштву Д.О.О. "Замцомерц" Фојница у соларној фотонапонској електрани у насељу Шћитово поље, опћина Фојница и дозволу за рад за производњу електричне енергије у микропостројењу ОИЕ за "ВГ-Монтинг" д.о.о. Витез за производњу у соларној фотонапонској електрани, у пословној зони, у опћини Витез.

Разматрајући жалбу на закључак који је донијело ЈП Електропривреда БиХ д.д. – Сарајево, Подружница "Електродистрибуција" Бихаћ, Ферк је донио рјешење којим се жалба одбија као неоснована, приопћено је из Ферка.

 

Фена


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.