Фацебоок - главни кривац кратког трајања батерије на иПхонеу

У Фацебооку тренутно раде на рјешавању проблема због којег се батерија на Апплеовим телефонима (пре)брзо празни

The Guardian / 20. октобар 2015

 Све више корисника иПхонеа на интернет форумима жали се на Фацебоокову апликацију која је, чини се, један од главних разлога брзог пражњења батерије на њиховим телефонима.

До проблема не долази само док је апликација покренута, односно током сурфања Фацебооком, већ и док се уопште не користи и док је искључена опција освјежавања садржаја апликације у позадини.

Програмер који развија апликације за иПхоне Јонатхан Здзиарски сматра како је дјелимични кривац за ово праћење локације корисника те би највише проблема могли имати корисници с укљученом опцијом дијељења локације, док девелопер Матт Галлиган каже да због начина на који је направљена апликација Зуцкербергове мреже, Фацебоок неће моћи једноставно ријешити овај проблем.

Фацебоок константно прати локацију корисника како би апликација имала увид у сва мјеста која су они посјетили, али и због других локацијских сервиса и Фацебоокових апликација – Мессенгера и Инстаграма.

Искључивањем опције позадинског освјежавања неће се искључити опција праћења локације, већ само скидање новог садржаја, али корисници могу ограничити кориштење локацијских услуга само на вријеме док се апликација користи или могу у потпуности искључити локацијске услуге. 'Само невјеројатна количина аналитике у Фацебооку требала би бити довољна да вам испразни батерију, невезано за то имате или не укључену опцију праћења локације', додао је Здзиарски.

Овај проблем потврдили су и у највећој друштвеној мрежи на свијету – кажу како су свјесни како је дио људи имао проблема с батеријом због њихове апликације за иОС уређаје те се надају како ће овај проблема брзо ријешити, но из ове компаније тврде како се проблем не налази у праћењу локације корисника (уопштено, апликације које на вашим телефонима користе позадинско освјежавање и локацијске услуге брже ће празнити батерије).

Власници Апплеових телефона прошлих су година већ имали сличних проблема с Фацебооковом апликацијом која им је изузетно брзо празнила батерију, а најгоре су прошли они који су имали активиране управо ове двије опције – позадинско освјежавање и праћење локације.

 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.